HiSky a primit autorizarea pentru a lansa zboruri spre SUA și urmează să recepționeze un Airbus A330 săptămâna viitoare

Departamentul Transporturilor din SUA a acordat companiei HiSky Permisului de Operator Străin de Transport Aerian, după parcurgerea cu succes a tuturor etapelor de verificare și autorizare.

Astfel, începând cu această dată, HiSky devine singura companie aeriană din România care deține dreptul de a opera zboruri regulate, de pasageri, din Europa, către orice destinație din Statele Unite ale Americii.

După cu obținerea autorizării, HiSky se pregătește să lanseze primele curse directe peste ocean, cu plecare din România, după mai mult de 20 de ani.

HiSky va recepționa un Airbus A330 în 18 decembrie 2023

Aeronava care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse pe această distanță, fără escală, este planificată să aterizeze pe aeroportul Henri Coandă din București luni, 18 decembrie.

Aparatul de zbor, un Airbus A330, a fost vopsit în culorile companiei, la o bază de întreținere din Irlanda, și poartă înmatricularea YR-KID.

Aceasta este prima aeronavă wide-body care intră în flota HiSky și singura de acest tip care va fi operată de o companie românească. Cu o configurație în două clase de servicii, business class și economic, dispune de o autonomie de până la 14 ore de zbor neîntrerupt, adică poate acoperi, fără escală, distanțe de peste 13.400 km. 

Anunțul privind intrarea în flotă a unei aeronave wide-body a fost făcut încă din luna septembrie.

Citește și  Record de pasageri pe zborurile HiSky în luna iulie 2023

Airbus-ul A330 care intră în flota HiSky a avut primul zbor în 2010

Aeronava Airbus A330 care va intra în flota HiSky este o aeronavă care a avut primul zbor în iulie 2010 și a fost folosită de către compania chineză Sichuan Airlines.

Aeronava a fost în serviciul comercial până în 27 octombrie 2022, după care s-a întors către compania de leasing și a fost parcată pe aeroportul Cotswold din Marea Britanie.

Aeronava este propulsată de 2 motoare Rolls Royce Trent 772B-60.

Configurația actuală a aeronavei este una cu 245 scaune, 36 în clasa business și 209 în clasa economică. HiSky nu a comunicat dacă această configurație va fi păstrată.

Primele zboruri cu A330 operate spre Asia

Intrarea în serviciu a noii aeronave este planificată imediat după sosirea la București, primele zboruri urmând a fi operate în regim charter, către destinații îndepărtate din Asia.

Astfel, românii care aleg să-și petreacă sărbătorile de iarnă pe plajele însorite ale continentului asiatic vor avea posibilitatea de a călători cu un zbor direct, cu o durată de aproximativ 12 ore, evitând escalele obișnuite pe aeroporturile din Orientul Mijlociu.

Ne bucurăm să putem confirma că, înainte de finalul anului, am reușit să ne îndeplinim toate obiectivele și promisiunile pe care le-am făcut pasagerilor noștri. HiSky este astăzi singura companie românească autorizată să opereze zboruri regulate în Statele Unite și prima care deține această capabilitate, de a efectua curse directe către cele mai populare destinații de pe glob. După cum am promis, ne pregătim pentru lansarea, în curând, a primelor rute către SUA, pe care le vom opera cu A330 însă, până atunci, venim cu o veste bună pentru turiștii români care aleg vacanțe în Asia, în perioada Crăciunului și a Revelionului. Ei vor fi primii pasageri alături de care vom călători cu noua aeronavă, într-un zbor direct, cu plecare din București.”, precizează Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Citește și  Oferta Black Friday 2023 HiSky: Reducere 50% pe zboruri

Odată cu recepționarea celei de-a opta aeronave din flotă, HiSky ajunge la o capacitate de peste 1500 de locuri. În primăvara acestui an, compania aeriană a achiziționat alte două aeronave noi, Airbus A321 neo LR, cu o autonomie de zbor de 7.400 km. În sezonul de iarnă, HiSky operează zboruri regulate și cu conexiune de pe aeroporturile din București, Cluj Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău, către 26 de destinații domestice și internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *