HiSky a inaugurat zborul București Otopeni – Chișinău

Luni, 25 septembrie a avut loc primul zbor operat de compania aeriană HiSky între București și Chișinău. Începând cu această săptămână, ruta intră în portofoliul de curse regulate al operatorului, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână, în fiecare zi de luni, miercuri și vineri, cu plecare din capitala Republicii Moldova către București și retur.

Zborurile sunt operate cu una dintre aeronavele din familia Airbus A320, aflate în flota companiei. Este singurul operator aerian pe această rută care operează regulat acest zbor cu aeronave de tip jet.

Pe lângă conexiunile de afaceri și de turism pe care le creează între cele două capitale, noua rută deschide o varietate de oportunități de călătorie pentru pasagerii din Chișinău și către alte orașe din România și din vestul Europei. Programul a fost gândit astfel încât, după aterizarea la București, în prima parte a zilei, pasagerii care doresc să își continue călătoria, către o altă destinație din Europa, să se poată îmbarca pe una dintre pe cursele cu plecare de pe acest aeroport.

Odată cu lansarea acestei rute reușim să ne unim toate cele trei hub-uri, București, Chișinău și Cluj-Napoca. Asta înseamnă că oricare ar fi aeroportul de plecare, fiecare pasager HiSky are acum acces la toate destinațiile pe care le operăm. În afară de avantajul major pe care îl aduce celor care zboară din Chișinău, sunt convins că această cursă va fi la fel de accesată și de pasagerii români. Nivelul schimburilor economice între România și Republica Moldova se află la un nivel extrem de ridicat și mulți oameni de afaceri și angajați ai companiilor multinaționale călătoresc frecvent înspre și dinspre Chișinău. Mai mult, dat fiind faptul că inaugurăm zborurile la începutul toamnei, ne bazăm și pe turiștii care vor alege să petreacă un weekend sau o mini-vacanță în Republica Moldova, una dintre cele mai ofertante destinații turistice pentru acest sezon atât din punct de vedere al activităților, cât și al prețurilor.”, a explicat Iulian Scorpan, CEO HiSky.

Citește și  HiSky a efectuat primul zbor București - Maldive din sezonul de iarnă 2024

Abonament pentru zboruri oferit de HiSky

Pentru a veni în întâmpinarea pasagerilor care călătoresc frecvent din București către Chișinău, compania aeriană a introdus și posibilitatea de achiziționare a pachetelor de bilete Smart Pass, serviciu disponibil până acum doar pe rutele interne din România.

Abonamentul, adresat în principal companiilor dar disponibil și persoanelor fizice, permite achiziționare de bilete la preț redus, pentru călătorii pe parcursul unui an, cu o serie de beneficii incluse.

Pe lângă HiSky, ruta București – Chișinău este operată și de către operatorul de stat TAROM, care oferă în replică pentru lansarea rutei de către HiSky 21 zboruri săptămânale.
În trecut, ruta București – Chișinău a fost operată și de către Air Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *