Greva generala ROMATSA a fost anulata in ultim moment

Cum de altfel ma asteptam, iata ca in ultim moment greva controlorilor de zbor a fost anulata, cu nici 20 ore inainte de ora programata pentru incepere. Ar fi fost o situatie tare ciudata pentru companiile aeriene si pasagerii acestora, dat fiind impactul tocmai intr-un sezon de varf. A fost interesanta si sublinierea Blue Air intr-un comunicat dat astazi ca aceasta greva ar afecta un numar mare de pasageri care probabil nu mai au bani in buzunar si pentru a mai innopta in hoteluri ca urmare a anularilor de zboruri, efect care in cazul inceperii grevei era de asteptam sa dureze chiar si pana la 10 zile. Un lucru care de altfel este extrem de real, cand pleci intr-un mic city-break, nu iti iei cu tine rezerve ca poate va fi o greva a controlorilor aerieni si zborul tau va fi peste 2-3 zile.

S-a semnat contractul colectiv de munca, se va depune astazi (n.r.: luni ) la ITP, astfel incat nu mai sunt indeplinite conditiile pentru greva. Maine greva nu va mai avea loc. A fost anuntat Eurocontrolul, nu mai e niciun fel de problema„, a anuntat Iulian Matache, potrivit B1 TV.

Apreciez de altfel si luarea de pozitie publica a Blue Air printr-un comunicat de presa transmis undeva la orele 17, cand situatia parea aparent ca ar duce cu adevarat spre declansarea grevei.

Compania Blue Air isi exprima ingrijorarea cu privire la peste 21 000 de pasageri ce au achizitionat bilete de avion in prima parte a lunii septembrie si care pot fi major afectati de posibila greva Romatsa din data de 1 septembrie. Compania aeriana se va afla in imposibilitatea de rerutare imediata a pasagerilor afectati in mod direct in data de 1 septembrie, deoarece zborurile din zilele urmatoare au grad de ocupare ce atinge frecvent 100% pe rutele operate de Blue Air.

Din acest motiv, dorim sa atragem atentia ca efectele posibilei greve din data de 1 septembrie se vor simti minim 7-10 zile dupa aceasta data. Mai mult, o problema foarte grava o constituie romanii care si-au terminat sejurul si sunt in imposibilitate financiara de a platii servicii de cazare si alte cheltuieli necesare perioadei pana la care isi pot relua calatoria cu avionul.

Comunicat Blue Air

Sa nu mai spun ce pierderi ar fi cauzat companiile aeriene din Romania, cu precadere la TAROM, Blue Air si Wizz Air daca greva chiar avea loc. Insa totul e bine cand se termina cu bine. Pe forumuri se mai spune ca, desi controlorii sustineau ca nu isi doresc salarii mai mari ci depolitizare, a fost si o intelegere prin care salariile ar creste cu 2% insa momentan este o informatie neconfirmata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *