Google Maps complet si fara internet

Folosesc foarte mult optiunile de navigare din Google Maps mai ales cand plec in calatorii, din pacate daca pana acum puteam sa salvez hartile offline inainte de a pleca undeva, nu puteam folosi modulul de navigare si cautare a unei locatii. Practic, cand ajungeam undeva si nu aveam roaming, primul lucru era sa incerc sa ma conectez undeva la Wi-Fi ca sa am o idee in mare despre pe unde trebuie sa merg. Asta daca nu aveam cumva listata pe una sau mai multe foi A4 traseul.

Ieri insa Google a venit cu un anunt mare: se va putea folosi modul de navigare si de cautare si offline! Astfel ca gata cu platile scumpe pentru roaming sau cautatul de retele wi-fi gratuite in locuri dificile.
Intregul anunt Google Maps Offline este disponibil aici.

Momentan functionalitatea este disponibila doar pentru telefoane Android insa in cateva zile functionalitatea va deveni disponibila si pentru posesorii de telefoane iPhone.product-offroad-setup-v1-r2

Pentru a putea naviga fara acces la internet cu noul Google Maps va trebui doar sa downloadezi inainte harta zonei, aceasta harta nu ocupa mult, eu de mult am descarcat de exemplu harta Bucurestiului si descarc si hartile pentru orasele in care calatoream.

Pe langa avantajul de a avea hartile si modulul de navigare la purtator, noua optiune de la Google Maps vine si cu un mare avantaj prin faptul ca nu mai este nevoie sa consumi pachete de date, care de cele mai multe ori in roaming sunt foarte, foarte scumpe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *