Zborul cu Garuda Indonesia – Bali – Jakarta

In februarie 2014 am avut momentan primul si singurul zbor cu compania aeriana nationala a Indoneziei: Garuda Indonesia. Am calatorit de la Bali (Denpasar) pana in Jakarta, la bordul unui avion Boeing B737-800. Ce m-a surprins prima data este ca sunt nu mai putin de 14 zboruri operate de Garuda in directia Jakarta din Bali, unele chiar operate cu avioane mari de tip Boeing 747 sau Airbus A330. Probabil cele care vin din Australia fac un stopover in Bali, e plin de turisti australieni aici.

Garuda Indonesia Airbus A330 aterizeaza in Bali
Garuda Indonesia Airbus A330 aterizeaza in Bali

Biletul de avion a fost aproape de doua ori mai scump decat as fi iesit cu Air Asia, insa in cele din urma s-a dovedit o alegere extrem de inspirata. Inainte am calatorit in Indonesia cu Air Asia pe 4 zboruri insa pentru intoarcerea din Bali spre Jakarta am vrut sa incerc si ce inseamna o companie full service in Indonesia si nu am fost deloc dezamagit.

Cel mai mare avantaj este ca am putut sa schimb data de calatorie la sediul Garuda din Bali (pozitionat in Sanur, pe drumul principal ce duce spre Ubud) cu doua zile inainte platind doar 10 dolari si asta pentru amandoua biletele. Asa am reusit sa mai stau o zi in Bali. Motivele le voi spune intr-un articol viitor cand voi scrie doar despre Bali.
Iarasi, nu am platit in plus pentru bagajul de cala si am avut prioritate la check-in + pe bagaj s-a lipit un autocolant de priority pe care l-am tinut si pe zborul de conexiune 🙂 )

Bun, am avut zborul undeva pe la ora 14:00 si a durat cam o ora si doua zeci de minute pana in capitala Indoneziei, Jakarta. Ce m-a surprins a fost ca zborul era unul de tip stop over, adica venea din ceva alte insule si ateriza in Bali si pe urma o lua spre Indonezia. A doua surpriza este ca imi luasem randul 22 insa eram undeva in fata avionului, aproape imediat dupa sectorul Business. Drept este ca a fost si prima data cand am mers cu un avion Boeing (tot in ziua aia urma sa iau din nou un Boeing, de data asta 777-300ER al celor de la Qatar Airways – senzational avion!)

Nu retinusem numarul de inmatriculare al avionului cu care am mers, parte datorita faptului ca pe rezervarea de ziua precedenta avusesem loc intr-un Airbus A330 si astfel am fost un pic surprins cand autobuzul ne-a lasat langa un avion mai mic.

Mancarea de la bordul B737-ului a fost extraordinar de buna. Cu nicio companie aeriana nu am mancat la fel de bine in avion precum pe aceasta ruta scurta. Mancarea excelenta, chiar si dupa gusturi europene condimentele au fost bine alese.

meniu-garuda-indonesia-zbor-scurt-bali-jakarta

Mi-ar placea sa calatoresc pe zboruri lung curier cu Garuda, sa fiu sincer, mai ales o data ce a intrat in alianta SkyTeam, in care printre altele se mai regasesc Tarom, Air France, KLM, Alitalia sau Korean Air.

De mentionat este ca Garuda Indonesia are cel mai bun Economy Class conform Skytrax. Iar compania stie sa se laude cu aceste feature.
In plus, aeroportul din Bali este unul nou, iar Garuda mai are avantajul de a ateriza pe Terminalul 2, de acolo de unde vin si pleaca si alti operatori internationali, inclusiv Qatar Airways.

Iata si alte poze:

2 comentarii la „Zborul cu Garuda Indonesia – Bali – Jakarta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *