Gadgeturi pe care le iau in toate calatoriile

În general sunt foarte strict când vine vorba de împachetarea bagajelor când plec la drum. Prefer să iau mai puține lucruri cu mine decât să stau și să fiu înhămat cu o grămadă de bagaje. Totuși, sunt câteva lucruri fără de care nu mai concep să plec în călătorii, iar mare parte dintre acestea sunt din sfera gadget-urilor. Mă ajută atât să călătoresc mai eficient cât și să umplu timpii morți când fac o escală printr-un aeroport sau sunt în drumul dintre obiective, fără nimic interesant de văzut în preajmă.

Cred că jumătate din bagajele mele reprezintă componenta electronică, mai puține haine, mai multe echipamente.

Telefonul mobil

Mai ales dacă vorbim de un smartphone, putem avea inclusiv hărțile disponibile în telefon. Puncte de interes, putem să facem poze (mi s-a întâmplat la un moment dat să mi se descarce bateria de la aparatul foto) și de asemenea este și latura de comunicare. Cât am fost în Indonezia de exemplu, am cumpărat o cartelă prepay pentru a putea avea acces continuu la internet, în caz că aveam probleme sau eram în necesitatea unei informații care nu se putea găsi pe internet.
Vă recomand dacă plecați undeva pentru mai multe de 10 zile să vă cumpărați și o cartelă prepay locală, mai ales dacă doriți acces la internet. Consider mișto dacă am acces permanent la internet și că telefonul salvează în Google Location History locurile pe unde am fost.

Dacă aveți smartphone, personal nu consider că merită să iei cu tine o tabletă, de aceea nici nu posed una și nici nu veți regăsi acest device în lista mea.

De asemenea, există numeroase aplicații pentru călătorii, și aici vă recomand cele dezvoltate de TripAdvisor pentru mai multe orașe. Am văzut că în ultimele luni au adăugat o colecție impresionantă de aplicații pentru multe orașe de top în ceea ce privește numărul de turiști.

Bateria externă pentru telefonul mobil

Cu smartphone-ul, mai ales că acesta se descarcă repede, iau un încărcător mobil (baterie externă) de minim 4-5000 miliamperi, care să asigure o încărcare completă de 2 – 3 ori a telefonului. Acesta de regulă costă undeva la 2-300 lei iar pe al meu îl am de aproximativ 2 ani, fără semne că s-ar uza datorită trecerii timpului. Iar utilitatea și-a dovedit-o și în afara călătoriilor, fiind un accesoriu pe care îl iau deseori cu mine, inclusiv când plec undeva mai aproape.

Camera foto

Chiar dacă telefoanele mobile de astăzi realizează poze mai mult decât decente, orice săpunieră face poze mai bune decât un telefon mobil, din simplul motiv că acestea sunt făcute exclusiv pentru a face exclusiv poze și au un senzor mai mare. De ceva vreme folosesc un DSLR și în ciuda greutății suplimentare, este în regulă. Iar bateria la DSLR chiar și dacă fac 3-400 poze pe zi mă ține cel puțin o zi întreagă!

Totuși, nu este neapărat să faci pozele cu un DSLR, în general ele ies bine și pe aparate foto mai puțin pretențioase.

E-Book Readerul

Nu citesc deloc mult. Însă uneori mă mai plictisesc în anumite momente de telefonul mobil sau sunt în zone în care acesta nu are semnal, poate bateria este pe descărcate, șamd. De exemplu pe avion un ebook reader poate fi foarte util, la un zbor lung poți să citești chiar o carte întreagă. Nu prea sunt fanul filmelor pe dispozitivele de enternainment de pe avion, cel mult mă uit la moving map pe acestea, așa că un ebook reader face să treacă mai repede timpul.

Laptopul

Poate suna mai ciudat, însă iau laptopul peste tot unde mergem, cel puțin pentru a face back-up la poze în Dropbox, astfel încât să nu putem pierde nimic.

Căștile

Tot din același motiv pentru care iau e-book readerul (un kindle), iau și căștile. Câteodată în avion poate să fie gălăgie așa că prefer să îmi pun căștile și să mă bucur de un sunet plăcut în detrimentul unei gălăgii provocate de ceilalți călători.

Tu ce gadgeturi iei cu tine în călătorii? Lasă răspunsul în comentarii la acest articol și contribuie la lista noastră!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *