FlyDubai a prezentat primul său avion Boeing 737 MAX. Acesta va avea scaune care se transformă în paturi în clasa business și va fi folosit pe rutele lungi.

Compania aeriană FlyDubai a prezentat în cadrul Dubai Airshow primul său avion Boeing 737 MAX. Acesta are și un număr de înmatriculare interesant – A6-MAX. Avionul face parte dintr-o generație de avioane cu un consum mai redus de carburant, ceea ce va permite operatorului cu baza în Dubai să ofere cu acest tip de avion zboruri mai lungi, cum ar fi pe destinațiile sale spre Bangkok (Thailanda) sau spre Zanzibar.

Este de așteptat ca FlyDubai să folosească acest tip de avioane pe zborurile sale între București și Dubai încă de la începutul anului viitor. Până atunci, primele destinații deja anunțate și confirmate de către companie se numără Bangkok, Zanzibar, Ekaterinburg (Rusia) și Praga (Cehia).

Scaunele de la clasa business au fost upgradate și se transformă în paturi

Ca o noutate, scaunele pe noile avioane Boeing 737 MAX 8 se vor putea rabata la 180 grade, deci se transformă în paturi. Acesta este și motivul pentru care compania va folosi cu precădere noile avioane pe rutele cele mai lungi, pentru ca pasagerii de la Clasa Business să se poată bucura de un confort sporit.

La clasa economy rămâne cum am stabilit

Dincolo, în clasa economy, scaunele din noile avioane sunt cam așa cum te-ai aștepta la orice companie aeriană modernă. Avantajul este un spațiu ușor mai mare la picioare, dar spre deosebire de multe companii, aceste avioane vin cu un sistem de inflight entertainment generos.

Compania a plasat comanda de avioane Boeing 737 MAX încă din 2013, la vremea aceea fiind una dintre cele mai mari comenzi pentru acest model de avioane. FlyDubai va primi 76 avioane Boeing 737 MAX, din care 6 până la finalul anului.
De altfel, acest model de avion este același la care Blue Air a lansat comandă la Paris Airshow, în vară.

Flota operatorului arab este compusă în întregime din avioane de tip Boeing 737 și oferă din Dubai zboruri spre destinații mai apropiate de Peninsula Arabă și spre destinații exotice, unele dintre ele nefiind în oferta Emirates, cu care recent au încheiat un acord de colaborare mai apropiată. În cadrul acestui acord, zborul spre București, alături de alte zboruri FlyDubai sunt operate în parteneriat code/share cu Emirates. Acest lucru înseamnă că de pe site-ul FlyDubai din București se pot achiziționa bilete de avion pe destinațiile Emirates și reciproc, fără ca pasagerii să fie nevoiți să mai treacă prin check-in iar bagajul ajunge direct la destinația finală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *