Fly Romania – probleme mari la doar cateva luni dupa lansare

In urma cu cateva saptamani relatam despre faptul ca Fly Romania are probleme in ceea ce priveste operarea multor zboruri programate. Era oarecum firesc, multe zboruri anuntate cu putin timp inainte, comunicate doar pe blogurile de travel si de noutati in materie de transport – prea putin pentru ca o companie sa treaca la sustinerea costurilor de operare inca de la inceput.
Imi manifestam inca de la inceput o doza de scepticism asupra succesului acestei noi companii aeriene, pentru ca oricat de bine ar fi sunat planurile companiei – rationamentul economic al unui pasionat de aviatie depasea ambitiile investitorilor. Insa am zis, cine stie, poate stim prea putine pentru a trage cateva concluzii iar sacul este fara fund. Aparent, din ce citesc in mult surse, am fost prea optimist.

In ultimele saptamani tot mai multi pasageri se plang inclusiv pe pagina Facebook a companiei de faptul ca operatorul nu onoreaza zborurile iar procedura prin care pot primi banii inapoi deja platiti pentru rezervari este destul de groaie.

Cred ca unul dintre marii pierzatori (alaturi, desigur, de clienti) este si Aeroportul din Tulcea, care isi punea mari sperante in noile zboruri interne si internationale operate de pe Aeroportul Delta Dunarii din localitate, aeroport ce nu a mai prins zboruri regulate de nu mai putin de 21 ani.

Daca este sfarsitul Fly Romania – ramane de vazut. Insa greu vor putea repara increderea celor care au cumparat bilete si s-au trezit cu zborurile anulate. Iar prin aceasta situatie trec foarte multi calatori care s-au bazat pe ei. Personal credeam ca cel putin zborurile operate pe relatia Bucuresti – Timisoara vor avea mare succes, insa chiar si cu pretul fix, si in lipsa unui plan de marketing rulat pana la capat, zborul a primit prea putin credit de la posibilii pasageri. Iar preturile biletelor erau similare cu cele de la Tarom, unde mai pui ca Tarom in vara a operat (si probabil inca opereaza) cu widebody A310 pe relatia Bucuresti – Timisoara anumite zboruri.

Din pacate, aparent nu se mai pot rezerva zboruri spre nici o cursa operata dintre cele pe care le-am incercat pe site-ul companiei, flyromania.com:

Screen Shot 2014-08-15 at 12.10.49 AM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *