Finnair devine primul operator european al noului avion Airbus A350

Pana in prezent, singurii operatori aerieni ai noului avion Airbus A350 erau Qatar Airlines (client de lansare) si Vietnam Airlines. Trebuie sa spun ca sunt surprins de dezvoltarea celor de la Vietnam Airlines in privinta flotei, acestia adaugand o serie de avioane noi in ultima vreme, pe langa A350 primind si Boeing 787 Dreamliner.

Astazi, 7 Octombrie 2015, intr-o ceremonie impresionanta la Toulouse a fost predat primul A350 XWB catre operatorul nord-european. Acesta va folosi avionul pentru prima data spre destinatii din Asia, dar de curand a anuntat ca il va folosi si spre New York, fiind astfel si primul operator care aduce avionul de productie frantuzeasca in America, desi initial Qatar Airways a anuntat rute cu acest model spre SUA.

Primele rute insa pe care Finnair va introduce temporar Airbus A350 sunt Helsinki – Amsterdam si Helsinki – Oslo, chiar din 9 octombrie.

Configuratia avioanelor Airbus A350 XWB Finnair este una in 3 clase, cu 297 scaune: 46 Business Class, 43 Economy Confort si 208 Economy.

Finnair este un operator cu o flota de peste 45 avioane si foloseste in prezent exclusiv modele Airbus, probabil primind astfel si un discount generos. Compania are comandate 19 astfel de aeronave.
Airbus spune ca noul A350 XWB este un model cu pana la 25% mai eficient in consumul de combustibil. Airbus are deja 783 comenzi pentru acest model de la nu mai putin de 41 clienti din lumea intreaga.

Citește și  Accident aviatic în Japonia: Un Airbus A350 Japan Airlines a lovit pe pista aeroportului Tokyo Haneda un avion al Gărzii de Coastă

business class finnair a350

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *