Etihad Airways se pregătește să cumpere Montenegro Airlines?

După ce a cumpărat o participație majoră în Air Serbia, fosta companie aeriană a sârbilor JAT Airways, există în acest moment numeroase speculații că Etihad se pregătește de o nouă intrare pe piața europeană, mai exact în Balcani.

Următoarea țintă pe listă, după crearea Air Serbia și cumpărarea unei părți din Darwin Airline (operată sub numele de Etihad Regional), compania din Emirate și-a manifestat interesul asupra cumpărării unei participații la Montenegro Airlines.

Compania aeriană a statului Muntenegru a fost înființată în Octombrie 1994 de către guvernul Iugoslaviei și a avut prima cursă în 1997, între Podgorica și Bari (Italia).

Montenegro Airlines conform AirFleets are în flotă 3 avioane de tip Embraer 195 și încă 5 avioane de tip Fokker 100. Vechimea medie a avioanelor utilizate de către Montenegro Airlines este de 16.8 ani, cele de tip Embraer fiind ceva mai noi, cu o vechime medie de sub 5 ani în acest moment.
Pe lângă aceste avioane, compania are în comandă și un Embraer E190LR.

Compania are acorduri de codeshare cu Air Serbia, Adria Airways, Alitalia și Austrian Airlines.

Pe lângă Montenegro Airlines se pare că cei de la Etihad Airways ar mai fi interesați și de preluarea Alitalia, compania tradițională a italienilor care astăzi se află în dificultăți financiare destul de apăsătoare.
Mi-ar plăcea ca Etihad să arunce un ochi și prin zona noastră, nu ar strica apartenența la o companie aeriană bogată și să avem direct de la București promoții mișto pe long-haul, dincolo de cele anunțate de Qatar, KLM sau Turkish Airlines.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *