Ethiopian Airlines a mai primit un Boeing 787 Dreamliner

Când te gândești la Africa, parcă nu te-ai gândi la servicii profesionale în multe domenii. Totuși, există companii în Africa care se dezvoltă puternic și sunt capabile în a livra servicii la standarde înalte. Este cazul și aviației civile, unde în Africa avem cel puțin doi-trei operatori puternici, bine puși la punct. De exemplu, cei de la Ethiopian Airlines sunt printre cei mai recunoscuți și au cea mai tânără flotă din continent – cu avioane cu o vârstă medie de șapte ani.

Compania din Ethiopia deja are în flota sa nu mai puțin de 7 exemplare din modernul Boeing 787 Dreamliner, ultimul primit chiar săptămâna aceasta. A fost chiar prima compania din afara Japoniei care să fi primit acest nou model de avion de la Boeing. Clientul de lansare pentru model a fost ANA – All Nippon Airlines.

Boeing 787 este unul dintre cele mai moderne avioane care zboară în acest moment și este extrem de recunoscut pentru eficiența acestuia. Pentru pasageri experianța Dreamliner se traduce într-un confort sporit cu un zgomot redus și cel mai mare geam/hublou dintre toate avioanele comerciale utilizate în transportul civil.

Pe lângă acest avion, Ethiopian Airlines mai așteaptă cel puțin încă două livrări de Dreamlinere anul acesta. În total, în 2014 compania va intra în posesia a trei astfel de modele.
Noile avioane operează zboruri spre Statele Unite, Canada, Brazilia, Europa, China și Africa. În total Ethiopian zboară spre 80 destinații internaționale, are în medie 200 de zboruri pe zi pe 5 continente iar hubul principal este la Addis Ababa.

sursa foto: „ET-AOR Boeing 787 Ethiopian” by Mark Harkin / flickr

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *