Emirates și Fly Dubai intră într-un acord extins de codeshare și optimizare rute

Companiile aeriene Emirates și FlyDubai au anunțat astăzi extinderea cooperării. Ambele companii au hub-ul pe Aeroportul din Dubai, așadar pentru a oferi un plus de variante de călătorie pasagerilor își vor extinde acordurile de codeshare și vor lucra la comun cu orarul zborurilor.

Nu este (încă) vorba de o fuziune între companii

În piață erau zvonuri care menționau la un moment dat faptul că cele două companii aeriene vor fuziona, dar pentru moment, inclusiv în comunicatul dat de către companii, se menționează faptul că ambele companii vor fi independente. Desigur, se va încerca maximizarea efectelor din această colaborare, atât pentru Emirates cât și pentru FlyDubai.

Ce ar însemna acest lucru pentru pasagerii care călătoresc din București? Cel mai probabil se va putea cumpăra bilet de avion de pe site-ul Emirates, direct din București, zborul până la Dubai fiind efectuat de către Fly Dubai, iar mai departe, de Emirates (desigur, dacă destinația este în oferta companiei).  Asta dacă nu cumva, într-un final, Emirates se hotărăște să vină la București.

216 combinații de rute posibile

Cred că această cooperare va fi extrem de benefică pentru ambele companii, astfel extinzându-se practic rețeaua la 216 combinații de rute.

Modelele de lucru ale companiilor sunt diferite. Dacă Fly Dubai se axează pe destinații mai din vecinătatea Peninsulei Arabe și are o prezență solidă în zona Ural – Caucaz, Emirates este o companie aeriană care se bazează pe conexiuni long-haul to long-haul, având foarte bine acoperită zona Europa – Asia – Australia.

Acest lucru este sesizabil și din avioanele folosite, FlyDubai având o rețea de 58 avioane Boeing 737-800, pe când Emirates are o flotă formată din avioane Boeing 777 și Airbus A380.

Acordul va avea primele efecte vizibile începând cu finalul anului 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *