Emirates nu plănuiește reluarea zborurilor regulate mai devreme de luna iulie

Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, cu o flotă impresionantă de aeronave lung-curier nu va relua zborurile regulate până cel puțin în luna Iulie, conform Simple Flying.

După ce compania din Golf și-a suspendat zborurile regulate în Martie, inițial pentru două săptămâni, Emirates a operat doar limitat cu zboruri pasageri pentru repatrierea cetățenilor care locuiesc sau pleacă din Emiratele Arabe Unite.

Compania aeriană și-a planificat inițial reluarea unor zboruri spre sfârșitul lunii Mai, dar acum această dată a fost amânată până spre 1 Iulie.

Emirates și-a oprit operațiunile de pasageri după ce autoritățile din Emiratele Arabe Unite au hotărât introducerea unor restricții severe de călătorie prin închiderea granițelor din 20 Martie.

Totuși, din 6 Aprilie 2020 compania a început să opereze o serie de zboruri de repatriere, inclusiv spre Londra, Frankfurt, Paris sau Manila (Filipine) pentru a ajuta o serie de pasageri să revină acasă.

Indiferent că data de 1 iulie va fi cea în care Emirates va relua sau nu zborurile, este un semn foarte serios că inclusiv compania din bogatul stat petrolier a fost serios lovit de criza generată de pandemia cu Noul Coronavirus.
Rămâne așadar să vedem data la care cu adevărat vom începe să vedem din nou pe cer zboruri Emirates regulate cu pasageri.

Între timp totuși compania își folosește o parte dintre avioane, luna aceasta ajungând o serie de aeronave Boeing 777-300ER de la Emirates inclusiv la București, cu încărcătură medicală.

Aeronavă Boeing 777-300ER aparținând de compania Emirates pe Aeroportul Henri Coandă București Otopeni
Aeronavă Emirates Boeing 777-300ER la București
Foto: Bucharest Airports

Măsuri suplimentare împotriva răspândirii coronavirusului

În acest timp, conducerea Emirates pregătește o serie de măsuri suplimentare de siguranță pentru a-și proteja angajații dar și călătorii. Astfel, Emirates a implementat pentru puținele zboruri care mai operează măsuri de siguranță precum introducerea de scanări pentru temperatura pasagerilor, bariere de protecție între pasageri și agenții de check-in, impunerea unor limite de distanță între pasageri la îmbarcare dar și pentru echipamente de protecție precum măști, mănuși și viziere, inclusiv pentru echipajul de cabină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *