Emirates cumpără 40 avioane Boeing 787-10 Dreamliner

În cadrul Dubai AirShow, eveniment ce se desfășoară zilele acestea, Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume a anunțat că va achiziționa 40 avioane de tip Boeing 787-10 Dreamliner, avion ce a fost prezentat anul acesta. Valoarea pe piață a comenzii celor de la Emirates este evaluată la aproximativ 15 miliarde de dolari americani.

Acest tip de avioane ar fi unul nou în flota operatorului din Orientul Mijlociu, în prezent compania fiind cel mai mare operator aerian din lume pentru avioanele Boeing 777 și Airbus A380.

Zvonuri despre achiziția Emirates de noi avioane Boeing Dreamliner circulau de mult, așa cum am prezentat pe T2T.ro încă din vară. Diferența față de știrea inițială din vară este că atunci se preconizau și avioane din seria 787-9, fiind vorba atunci de 75 unități comandate în total, față de 40 anunțate oficial astăzi.

Cele 40 avioane noi de tip Boeing 787-10 Dreamliner vor fi livrate companiei arabe începând din 2022, iar o parte dintre avioane vor fi folosite inclusiv pentru a înlocui din avioanele actuale care la vremea respectivă nu vor mai fi considerate avioane prea noi. De asemenea, Emirates plănuiește să folosească din aceste avioane și pentru a-și extinde rețeaua globală.

Cine știe, poate vom vedea Emirates la București cu aceste noi avioane? Parcă ar fi cam prea târzie intrarea Emirates în România pe atunci.

Boeing 787-10 este versiunea lungită a deja popularului model 787, prezent deja pe piață în versiunile 787-8 și 787-9. Personal am călătorit cu Boeing 787-9 Dreamliner și este avionul meu preferat de până acum ca pasager.

În alte știri, este de așteptat ca Emirates să anunțe și o comandă de 20 avioane Airbus A380, ceea ce ar mai salva producția acestui model de la rivalii companiei Boeing.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *