CEO-ul Emirates vorbește de o scădere cu 35% a rezervărilor pentru biletele de avion spre Statele Unite

După cum anunțam încă de la mijlocul lunii februarie, ca urmare a inițiativelor noului președinte american, Donald Trump, cererea pentru călătorii spre Statele a scăzut dramatic. Într-o analiză ForwardKeys.com se spunea de scăderi de până la 37.5% pentru călătorii din Orientul Mijlociu spre Statele Unite.

Inițial, decretul lui Trump interzicea călătoriile cetățenilor unor țări cu populație majoritar musulmană – Iran, Iraq, Sudan, Somalia, Syria, Yemen sau Libia spre Statele Unite, însă până la urmă decretul a fost anulat de către un Tribunal, dar Trump a revenit și a anunțat o nouă formă a controversatului Trump Travel Ban.

Cu toate aceste incertitudini pentru călătorii spre Statele Unite, CEO-ul celor de Emirates, Tim Clark a spus că cererea a scăzut peste noapte cu 35% pentru bilete spre Statele Unite și nici până acum lucrurile nu s-au recuperat. Aceștia se așteaptă la o revenire a cererii abia în vară.

Chiar dacă majoritatea călătorilor Emirates spre Statele Unite nu ar avea cetățenie în țările care au primit inițial interdicția, incertitudinea este destul de mare. Este natural ca acum musulmanii care doreau să călătorească în Statele Unite să nu mai dorească efectuarea călătoriilor, chiar dacă nu sunt direct afectați.

Într-o altă analiză, publicată pe CNN, se mai spune că inclusiv europenii sau asiaticii se gândesc de mai multe ori dacă să efectueze sau nu călătorii în Statele Unite, afectând astfel industria turismului. Oficiali americani implicați în sectorul turistic se așteaptă la o scădere cu 3% a numărului de turiști anul acesta în SUA, după ce prima dată se așteptau la o creștere cu 4% a numărului de turiști.

Citește și  HiSky a primit autorizarea pentru a lansa zboruri spre SUA și urmează să recepționeze un Airbus A330 săptămâna viitoare

Pe de altă parte, companiile aeriene din Statele Unite – American, United sau Delta nu au raportat scăderi anormale în număr de pasageri internaționali, însă lucrurile pot fi interesante la vară, pentru că acum în general turiștii își rezervă biletele de avion pentru vară. Cu toată această incertitudine, pot apărea multe oferte pentru bilete de avion spre SUA, poate chiar să mai scadă ușor și prețurile la hoteluri în destinațiile populare din SUA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *