Emirates ar putea comanda avioane Boeing Dreamliner 787-9 și 787-10

Emirates și Boeing, după anumite zvonuri ajunse în presa de specialitate, sunt în discuții avansate pentru cumpărarea mai multor avioane de tip Boeing 787 Dreamliner.

Ar fi vorba de un deal deja încheiat care include avioane de capacitate mai mare Boeing Dreamliner, cele din seria 787-9 și 787-10.
Înțelegerea între compania aeriană din Dubai și Boeing ar urma să fie anunțată oficial, cu toate detaliile, la showul aerian din noiembrie, de la Dubai.

Totuși, se spune că comanda actuală ar putea fi formată din aproximativ 75 avioane.

Avioanele noi ar urma să fie livrate din 2021.

Cu noile avioane, Emirates ar putea deschide rute unde fie este mai importantă frecvența mai bună a zborurilor decât capacitatea, fie să deschidă rute unde capacitatea nu justifică avioane mari, precum Boeing 777 sau Airbus A380.

Aici aș putea adăuga că Emirates ar putea deschide cu avioane din seria Boeing 787-9 chiar și ruta București – Dubai, 777 fiind prea mare, iar A380 nefiind posibil operațional în acest moment pe Aeroportul București Otopeni.

Emirates a retras în ultimii doi-trei ani toată flota de avioane Airbus A330.

Punând în balanță și faptul că, cred eu, în cele din urmă Emirates ar trebui să se unească cu Fly Dubai – formând probabil compania mult așteptată Fly Emirates – un mix de flotă va fi mai potrivit companiei aeriene din Golf. Asta, desigur, mizând pe faptul că de curând Emirates a anunțat un parteneriat cu Fly Dubai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *