El Al va lansa o nouă politică de preț pentru zborurile spre Europa în clasa economy, pe model low-cost

El Al, cea mai mare companie din Israel și un operator aerian frecvent pe Aeroportul din București a anunțat că începând din 30 Aprilie 2018 va lansa o nouă politică de preț pentru clasa economy, oferind practic trei clase tarifare distincte pentru pasagerii care aleg să călătorească în clasa economy.

Noile clase de preț pentru biletele economy vor fi disponibile pentru zboruri începând din 15 Octombrie 2018.

Astfel, biletele de avion cele mai ieftine nu vor avea posibilitatea alegerii locului și vor avea doar un bagaj de mână, pe când biletul economy mai scump va oferi toate beneficiile obișnuite și mai multă flexibilitate.

Toate clasele de călătorie însă vor fi oferi catering la bord.

Cele trei clase de călătorie vor fi:

Lite – prețul cel mai mic, include bagaj de mână de 8 kg dar nu include posibilitatea alegerii locului în avion și nici bagaj de cală
Classic – bagaj de mână, bagaj de cală în limita a 23 kilograme și alegerea locului în avion la check-in
Flex – toate beneficiile de mai sus plus alegerea locului din avion în avans și flexibilitate pe zona de anulări/reprogramare dată călătorie

El Al motivează această schimbare de strategie de preț pe seama concurenței crescute a companiilor de tip low-cost, fiind exact ce spuneam în articolul anterior – că vechile companii aeriene de linie își degradează serviciile mergând spre zona low-cost.

Citește și  TAROM continuă zborurile spre Israel numai în regim special, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe

Numărul de zboruri low-cost din România spre Israel a tot crescut în ultimii ani

Și adevărul este că în ultimii ani numărul de zboruri spre Israel a crescut în ritm avansat, TAROM inaugurând zboruri din Iași, dar și Wizz Air și Blue Air au început să ofere zboruri din București, Iași, Timișoara și Cluj-Napoca la prețuri foarte bune.

Personal am zburat pe ruta București – Tel Aviv cu Wizz Air.

Rută nouă – Tel Aviv – San Francisco de la sfârșitul lui 2018

Pe de altă parte, El Al se extinde și mai mult cu zboruri spre Statele Unite, anunțând că va adăuga un al șaselea zbor spre America de Nord, spre San Francisco, de trei ori pe săptămână – de la sfârșitul lui 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *