Economy class reimaginat cu ecrane gigant dispuse pe verticala – Idee Thales

Între 5 și 7 aprilie în Hamburg a avut loc o conferință pe tema experienței pasagerului în zbor. Printre multe alte idei, am semnalat una foarte interesantă de la Thales, deja expusă pe mai multe bloguri. Este vorba de niște ecrane touchscreen gigante dispuse în clasa economy pe scaunul din față. Diferența față de alte ecrane este că acestea ar fi dispuse pe verticală. Și arată grozav, cu siguranță oferă o experiență multimedia mult îmbunătățită.

Ecranul are o diagonală de 21,3 inch, similar cu ce avem în clasa business, diferența fiind orientarea pe verticală. Desigur, un ecran de dimensiuni atât de mari vine și cu o serie de dezavantaje, măsuțele pliante din față fiind necesare a se regândi (eventual din două bucăți). De altfel, se observă în imagine că măsuța scaunului din față s-ar deschide în sens opus, adică de jos în sus. Acest lucru însă nu este o variantă având în vedere cât de strâmtorate sunt spațiile dintre scaune la economy.thales digital sky

Pe lângă asta mai trebuie luat în considerare faptul că scaunele acestea nu ar trebui rabatate, pentru că altfel pierzi din unghiul de vizualizare și o experiență mega pozitivă se transformă într-o inutilitate frustrantă. Însă cum pe tot mai multe companii aeriene rabatarea scaunelor în clasa economy este minimă, cred că pentru zboruri nu foarte lungi ar fi un compromis acceptabil.

Acum dacă această idee va fi pusă în aplicare rămâne de văzut, însă e de menționat că Thales furnizează echipamente pentru sistemul de divertisment în zbor pentru o mulțime de companii, de la Qatar Airways și până la United în SUA.

Sursă poze: The Points Guy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *