Dubai vrea să ajungă cel mai vizitat oraș din lume

Nu este niciun secret că cei din Dubai au început să se bazeze din ce în mai mult pe turism. Sunt excelent poziționați geografic între Europa și Asia, au reușit de curând să termine și cel de-al doilea mare aeroport și au și cele mai mari clădiri din lume. În fapt, ei doresc ca totul să fie la ei cel mai mare și cel mai grandios.

Obiectivul imediat al emiratului este ca până în 2020 – când va avea loc Dubai World Expo – să atingă un număr de 20 milioane de turiști anual. În 2011 de exemplu numărul de turiști care au ajuns în Emirat a fost de aproximativ 7 milioane, așadar vorbim de aproape o triplare a sosirilor în Dubai în 10 ani. Oricum, unități de cazare sunt suficiente și orașul trece printr-o transformare continuă. Anul trecut, conform Departamentului de Stat în turism, a fost o creștere cu 10.6 procente a numărului de sosiri, acesta ajungând la 11 milioane de turiști care au stat și în hoteluri. Comparativ, Londra se bucură de 16 milioane de turiști în 2013.

Pentru a reuși îndeplinirea acestui obiectiv se va merge pe o linie binecunoscută deja: mai multe hoteluri, mai multe atracții turistice, mai multe evenimente și o infrastructură și mai bună. Iar Dubaiul vrea ca turiștii care sosesc o dată, să vină și în viitor de mai multe ori.

Dubai Marina
„Dubai Marina” by Terence S. Jones / flickr

Fără vize în Dubai pentru cetățenii Uniunii Europene

Vă reamintim că începând cu luna martie toți cetățenii Uniunii Europene (inclusiv pentru România) nu mai au nevoie de viză pentru a intra în Dubai, ceea ce cu siguranță va duce la o creștere a numărului de turiști care sosesc dinspre Europa. Până acum viza mai adăuga încă aproximativ 100 euro pentru fiecare turist care dorea să ajungă în Dubai.
Din București, Wizz Air a început de anul trecut și operarea rutei București – Dubai, iar de cele mai multe ori vorbim de prețuri extrem de bune.
De asemenea pentru a ajunge în Dubai puteți să mergeți din București și cu Tarom sau Fly Dubai.

sursa articol

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *