Două aterizări de urgență în această dimineață la București (18.07.2017) – KLM cu probleme tehnice și SAS cu urgență medicală

Două aeronave au aterizat astăzi dimineață de urgență pe Aeroportul Henri Coandă Otopeni-București. Este vorba despre o aeronavă KLM care a aterizat din motive tehnice – probleme la unul dintre motoare – și un SAS Scandinavian Airlines care a aterizat datorită problemelor medicale ale unui pasager.

Probleme tehnice Airbus A330 KLM – Kuweit – Amsterdam

O aeronavă Airbus A330, aparținând companiei KLM, care efectua cursa KLM 446 Kuweit City – Amsterdam, a solicitat, la ora 07.39, aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, din motive tehnice – consum crescut de ulei la unul dintre motoare.

Imediat, pe Aeroportul Henri Coandă s-a format dispozitivul de urgență, conform procedurilor standard.

Aeronava a aterizat în siguranță, la ora 07.55. La bord se aflau 298 de pasageri și echipajul. Pasagerii urmează să fie debarcați pe Aeroportul Henri Coandă. Compania aeriană urmează să ia decizia cu privire la continuarea zborului.

UPDATE: KLM va trimite un Boeing 747-400 pentru preluarea pasagerilor, astăzi.

Urgență medicală SAS

Aeronava Airbus A321, aparținând companiei Scandinavian Airlines care efectua cursa SAS 7429 Copenhaga – Rodos, a solicitat, la ora 10.00, aterizarea de urgență pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, din motive medicale – un pasager cu probleme respiratorii și tensiune scăzută.

După aterizarea pe Aeroportul Henri Coandă, la ora 10.13, la bordul aeronavei a urcat echipajul medical al AIHCB, care a reuşit să stabilizeze pasagerul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *