Dobrolet – operatorul low cost care apartine de Aeroflot primeste licenta de zbor

Dobrolet, compania low-cost care face parte din grupul companiei de stat ruse Aeroflot a primit de curand certificatul care atestă licența de zbor a companiei. Aceasta a fost emisă de către Rosaviatsyia, agenția rusă care întocmește aceste certificate.

Dobrolet va începe operațiunile în luna următoare, primele destinații acoperite fiind cele spre Sankt Petersburg, Samara, Perm, Makhachkla, Kalingrad și Novy Urengyor. După ce aceste destinații vor fi lansate compania nouă de tip low-cost se va lansa pentru a acoperi 19 destinații la finalul lui 2015 și 26 destinații în 2016, cu zboruri internaționale spre Kiev, Yerevan și Istanbul.

În acest moment Dobrolet are alocate doar trei avioane, două Boeing-uri 737-800 și un Sukhoi Superjet 100-95 (primit de la Aeroflot în urma unei decizii a acționariatului în aprilie 2014, conform CH-Aviation). Compania plănuiește să extindă flota cu încă cinci aeronave până la sfârșitul acestui an.

Având în vedere cât de mare este Rusia, consider că un nou low-cost este bine venit în atât pe plan intern cât și in regiune. Inițial lansarea companiei a fost planificată pentru luna mai 2014, însă aceasta s-a amânat pentru luna iunie, din varii motive – probabil inclusiv pentru că legislația Rusiei în materie de aviație s-a schimbat și va permite inclusiv piloți străini pe zborurile operate de către companiile din țară. Până în acest moment cadrul legislativ din Rusia nu a permis acest aspect, din câte înțeleg eu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *