De ce mai gasesti scrumiere in avion, desi fumatul e interzis

Fumatul la bordul majoritatii companiilor aeriene este interzis de mai bine de 20 ani. Companiile romanesti au fost si printre ultimele care au interzis fumatul din ce am mai citit pe internet. Si daca fumatul la bordul aeronavelor este interzis de cel putin 10 ani, ai fost vreodata curios de ce in continuare se gasesc scrumiere in baia avionului? Motivul este unul cat se poate de simplu.

Daca cumva te gandesti sa fumezi in baia avionului se va declansa o alarma si vor fi notificati cei de pe personalul zborului. Acestia au inclusiv sa va aresteze la bord si ulterior la sosirea la destinatie sa fiti judecati pentru incalcarea regulilor aviatice. Ori, fumatul este considerat un atentat la siguranta zborului.
Totusi vei regasi scrumiere in continuare pe bordul avioanelor pentru ca daca totusi te hotarasti sa incalci regulile sa ai unde sa iti arunci tigara. Aruncatul tigarii in cosul de gunoi al avionului, unde de regula se gasesc hartii este un pericol chiar mai mare decat fumatul.

Cam toate companiile aeriene interzic si fumatul tigarii electronice pentru ca si acestea au un aprinzator posibil periculos pentru zbor, dar mai mult decat atat este deranjant pentru ceilalti pasageri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *