DAN Air rămâne la Brașov. Cel puțin pe moment

Scandalul dintre DAN Air și Romatsa pe subiectul programului aeroportului Brașov răsună în fiecare zi sub o altă formă.

Din păcate inaugurarea aeroportului, care de altfel este folosit și de alte companii aeriene pentru zboruri charter, în liniște, este umbrit de acuzele pe care cei de la Dan Air le lansează către cei de la Romatsa. Dacă sunt îndreptățite sau nu, nu suntem în măsură să spunem.

Zilele trecute, cei de la Dan Air au anunțat că iau în calcul plecarea de pe Aeroportul din Brașov. Astăzi însă au revenit cu un comunicat de presă prin care anunță rămânerea la Brașov.

Fie vorba între noi, numărul de pasageri care se vehiculează cu privire la zborurile Dan Air de la și spre Brașov este destul de subțire. Zborul care a produs ultimul scandal a avut doar 12 pasageri care au rămas la Brașov, față de cei 70 pasageri care ulteriori au fost transferați la București cu autobuzele, în loc de avion.

Comunicat de presă DAN AIR 27 iunie 2023

DAN AIR CONTINUĂ OPERAREA PE BRAȘOV

Având în vedere situația creata până la acest moment ca urmare a problemelor ivite, respectiv lipsa aparaturii pentru îndepărtat păsările de pe raza aerodromului, lipsa organizațiilor de întreținere precum și refuzul extinderii programului operare de către controlorii de trafic, în situații de nevoie operațională cum au fost întâmpinate în săptămânile anterioare, DAN AIR a luat următoarea hotărâre:

Citește și  DAN Air anulează zboruri de la București pentru a putea opera de pe Aeroportul Brașov

Prioritare fiind siguranța pasagerilor noștri, ne asumăm pierderile adiționale și greutăți întâmpinate și vă anunțăm că ne vom continua programul de zbor adaptat condițiilor oferite în prezent de către Aeroportul din Brașov.

Menționăm că în urma solicitărilor noastre, Aeroportul Brașov ne-a transmis în cursul acestei zilei o comunicare potrivit căreia problema logisticii pentru îndepărtarea păsările din zona aeroportului din Ghimbav a fost rezolvată.

Cu privire la lipsa organizațiilor de întreținere arătam ca suntem încă în așteptarea unui răspuns.

Referitor la extinderea programului de operare, compania noastră a înaintat doua adrese atât către Aeroportul Brașov, cât și către ROMATSA, solicitând extinderea programului de operare astfel încât să fie respectate cele transmise inițial de către toate părțile implicate. Arătăm că până la acest moment nu am primit încă un răspuns.

De asemenea chiar și în cazul unui răspuns nefavorabil dar justificat ne arătăm disponibilitatea în identificarea unor soluții menite a rezolva problemelor pasagerilor așa cum am specificat și în conferința de presă susținută astăzi, 27.06.2023 la sediul companiei.

În vederea prestării serviciilor de transport la care ne-am obligat DAN AIR va continua să opereze zborurile de pe Aeroportul Brașov astfel:

zborurile care vor se vor derula in intervalul 07.00 – 19.00 nu vor suferi modificări; zborurile care se vor derula cu depășirea acestui program orar vor fi finalizate cu ajutorul transportului terestru pus la dispoziție de compania noastră în mod gratuit. In acest fel ne vom asigura ca pasagerii vor ajunge la destinația prevăzută inițial.

Citește și  Au fost inaugurate primele zboruri comerciale de la Aeroportul Brașov

În încheiere facem precizarea că aceste măsuri sunt temporare, fiind încrezători că instituțiile implicate ne vor asigura sprijinul ca operațiunile DAN AIR sa fie realizate conform programului de zbor stabilit si acceptat inițial.

Ne cerem scuze fata de pasagerii noștri și îi asigurăm că depunem toate eforturile necesare soluționării situației de față.

Sursa foto: Aeroportul Internațional Brașov Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *