Avion Blue Air iesit de pe pista pe Aeroportul Cluj Napoca

In aceasta dimineata, un avion Blue Air de tip Boeing 737-400 cu numarul de inregistrare YR-BAS care efectua cursa charter Bucuresti – Cluj – Barcelona a intampinat un incident la aterizarea pe pista Aeroportului International Cluj Napoca. Astfel, avionul a iesit de pe pista de 2100 metri a aeroportului cu pana in 10 metri si s-a oprit pe zapada depusa in jurul pistei.

Din datele pe care le-am studiat pe site-urile de profil cursa Blue Air din dimineata aceasta era prima aterizare pe Aeroportul Cluj programata dimineata.

Conform unui comunicat Blue Air aeronava efectua zborul de tip charter numarul OB 9301 pe ruta Otopeni – Cluj – Barcelona iar la aterizarea la Cluj a intampinat un incident minor depasind cu aproximativ 5 – 10 m suprafata pistei.

Aterizarea s-a efectuat in conditii meteo dificile, ninsoare si zapada depusa pe suprafata pistei de aterizare, dar conform buletinelor meteo transmise de turn in limitele admise pentru operare, inclusiv coeficientul de franare declarat de catre aeroport.
La bord se aflau 110 pasageri si 6 membri ai echipajului. Toti pasagerii au fost debarcati in conditii normale, acestia fiind transferati in terminalul de plecari unde primesc suport din partea companiei si a aeroportului. A fost deschisa o ancheta de catre CIAS (Centrul de Investigatii si Analiza pentru Siguranta Aviatiei Civile). Vom reveni cu detalii in ceea ce priveste posibilele cauze care au dus la producerea prezentul incident.

In momentul de fata Blue Air nu are curse regulate din Cluj Napoca insa acestea vor fi introduse din vara anului 2016, cu doua zboruri spre Liverpool si Dublin.

O serie de poze a fost publicata pe site-ul RomaniaTV.net.

In urma incidentului aeroportul a fost inchis iar zborurile TAROM RO 641 si RO 651 au fost deviate spre Sibiu. Cursa TAROM RO348 spre Viena a fost anulata si probabil ca vor fi si alte intarzieri in ceea ce priveste operarea curselor de pe Aeroportul din Cluj.

Sursa poza: Romania TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.