Cum se obține viza de Indonezia?

În cazul în care vrei să ajungi în Bali – nu ar trebui să îți bați prea mult capul pentru că viza se poate obține o dată ce ajungi, pe aeroport, contra unei sume de 25 dolari. Viza standard de tip Visa on Arrival se obține contra sumei de 25 dolari pe principalele aeroporturi și porturi din Indonezia. Aceasta poate fi prelungită contra aceleiași sume fără prea mari bătăi de cap. Când am ajuns prin Indonezia am prelungit o dată viza în Yogyakarta, după ce am luat-o în Jakarta inițial.

UPDATE: Pretul vizei la sosire a crescut in 2014 de la 25$ la 35$.

UPDATE: Incepand cu luna octombrie 2015 nu mai este necesara viza on arrival pentru turistii romani. Detalii aici dar consultati si site-ul Ministerului Afacerilor Externe, care la inceput de octombrie inca nu a actualizat acest aspect.

Când am luat visa on arrival, nu ne-au întrebat nimic de perioada pe care o stăm, nici în Jakarta și nici în Yogyakarta. Totuși, în cererile de viză ar trebui să ai bookuit și biletul de întoarcere (fie el cu avionul sau cu vaporul spre o altă destinație) și ar mai putea să îți ceară și o rezervare la hotel. Noi oricum nu am stat la hotel decât o săptămână din cele două petrecute în Indonezia.

Citește și  HiSky oferă un voucher de 50 EUR pe zborurile spre New York românilor care își reînnoiesc viza SUA

VOA (viza la intrare) este în fapt un autocolant cu o suprafață de aproximativ o pătrime dintr-o filă de pașaport, nu conține niciun identificator personal, doar un cod și stema statului indonezian.
ATENȚIE: Păstrați foaia de ieșire din țară (se completează la intrare una și vi se va returna o bucată de pe ea). De asemenea este recomandat să păstrați și bonul primit că s-a achitat taxa de intrare. Am citit înainte să plecăm povești că unii au fost puși să plătească o amendă sau din nou viza pentru că nu au păstrat hârtiuțele.

Viza cu intrări multiple se cere înainte de a pleca spre Indonezia

Dacă cumva vrei o viză pe o perioadă mai lungă și cu intrări multiple, recomandarea mea este să rezolvați cu viza încă din București – de la ambasada Indoneziei. Costă undeva la 100 dolari americani și este emisă inițial pe o perioadă de o lună, cu mai multe intrări posibile. Trebuie doar să spuneți că doriți o viză turistică și recomandat este să aveți deja cumpărate biletele de avion și o rezervare la hotel.
Însă dacă vei intra de exemplu doar de 2 sau de 3 ori în Indonezia, nu știu dacă merită, ieși mai ieftin dacă iei o viză simplă de pe aeroport. E drept, va trebui să stai un pic la coadă – în Jakarta am stat la coadă cam 20 minute iar în Yogyakarta cred că aproape o oră de la momentul în care am intrat în aeroport. În Bali am ajuns cu un zbor intern.

Citește și  HiSky oferă un voucher de 50 EUR pe zborurile spre New York românilor care își reînnoiesc viza SUA

Ambasada Indoneziei din România este pe Strada Orlando nr.10 din Sector 1 – București. Au chiar și un website, disponibil aici.

foto: „Jakarta Airport Visa on Arrival” by Stefan Krasowski / flickr

4 comentarii la „Cum se obține viza de Indonezia?

 • 18 mai 2016 la 21:59
  Permalink

  Multumesc pentru informatii! Sa inteleg ca daca ajung in Bali si apoi vreau sa dau o fuga pana in Singapore-return, se pune ca intrare de 2 ori in Indonezia. Merita luata viza multi-entry sau este OK sa platesc cei 25+25 la fiecare intrare?
  Se mai taxeaza si iesirea din tara?

  Multumesc inca o data!

  Răspunde
  • 18 mai 2016 la 22:02
   Permalink

   Nu mai stiu cum e exact acum pentru ca se spunea ca se renunta si la viza la sosire pentru romani, detalii aici: https://t2t.ro/viza-turistica-indonezia-bali-2015/
   Consulta insa site-ul MAE pentru situatia exacta de acum. In contextul acesta in niciun caz nu as recomanda viza multi entry.

   La plecare am platit o taxa de departure, un fel de taxa de aeroport, insa doar la anumite companii aeriene. De exemplu pe Garuda Indonesia nu am platit departure tax.

   Răspunde
 • 21 octombrie 2017 la 20:52
  Permalink

  As vrea sa stiu, de visa on arrival extinsa, este decat de 60 de zile a 70 euro, dar asta inseamna ca o sa vin printr-un aeroport din jakarta, si dupa vreau sa ma duc in Malang, si dupa, in Batu tot in interiorul tarii, dar vreau sa stiu, daca trebuie sa cumpar vize din toate celelalte doua orase sa pot sta timp de 60 de zile? Sau cum procedez

  Răspunde
  • 21 octombrie 2017 la 23:54
   Permalink

   Sharkey, nu sunt pe deplin sigur dacă am înțeles întrebarea ta. Nu există visa on arrival extinsă, în fapt din octombrie 2015 înțeleg că nu mai e nevoie de viză pentru șederi pe perioade de până la 30 zile.
   Pentru șederi mai lungi cred că va trebui fie să faci un visa-run (de ex o ședere în Singapore de câteva zile), fie să aplici pentru o viză turistică pe perioadă extinsă.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *