Cum mai fac companiile aeriene bani – plata suplimentara a bagajului de cala

Citeam pe AirlinesTravel.ro de faptul că cei de la KLM vor mări prețul pentru bagajele de cală, inclusiv pe zborurile scurte, începând cu 22 martie 2016. Acum un pic mai mult de un an, am zburat cu cei de la KLM pe București – Amsterdam și am avut bagajul de cală gratuit grație faptului că mi-am făcut card Flying Blue.

Din 2015 însă, KLM nu mai oferă transportul gratuit al bagajului nici pentru cei înrolați în Flying Blue și îi pune pe toți pasagerii să plătească suplimentar. Acum, prețul pentru bagajul de cală crește din nou și să nu îmi spuneți că mișcarea asta nu a fost plănuită încă din momentul în care au anunțat că vor micșora prețurile pentru pasagerii care aleg să călătorească fără bagaj de cală 🙂

Teoretic, ai un avantaj mai mare astăzi dacă zbori cu TAROM spre Amsterdam din punct de vedere al costurilor, prețul bagajului de cală fiind inclus pe toate zborurile. Luați în calcul toate aceste aspecte dacă căutați cel mai ieftin bilet de avion spre Amsterdam. Oricum, zboară doar TAROM și KLM așadar simularea nu ar trebui să fie dificilă.

Transportul bagajolor de cală pe rutele transatlantice în continuare este gratuit cu KLM însă nu cred că va trece mult timp până inclusiv pe zborurile lungi vom plăti suplimentar pentru bagajul de cală.

4 comentarii la „Cum mai fac companiile aeriene bani – plata suplimentara a bagajului de cala

 • 21 martie 2016 la 12:16
  Permalink

  Pe cei Ivory ii pune sa plateasca…Ceilalti pasageri cu card Flying Blue (silver, gold, platinum) au in continuare gratuit

  Răspunde
  • 21 martie 2016 la 12:18
   Permalink

   Cred ca 90% dintre cei inscrisi in Flying Blue sau alte programe de fidelitate similare sunt pe nivelul cel mai de jos, mai ales daca nu esti din raza hub-ului.

   Răspunde
 • 17 mai 2016 la 13:00
  Permalink

  Si daca companiile de linie vor cere bani pe bagajul de cala si ulterior poate si pe mancare, ce ii va mai diferentia fata de companiile low-cost?!

  Răspunde
  • 17 mai 2016 la 13:04
   Permalink

   Pai multe deja cer bani pe bagaj (a intrat in hora si Lufthansa cu acel economy light) sau pe mancarea servita pe zborurile mai scurte.
   In general companiile de linie vor asigura check-in gratuit la aeroport, transfer al bagajelor la destinatia finala daca ai escala, un singur check-in daca ai escala samd. Intr-adevar nu stiu unde se va trasa linia intre companii de linie si lowcost.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *