Cu cât timp înainte poți să cumperi un bilet de avion?

Se știe că mai mereu, mai ales în cazul companiilor low-cost, este bine să rezervi biletele cât mai din timp. Sigur că uneori este foarte greu să le rezervi cu luni de zile înainte pentru că planurile se mai pot schimba, dar atunci când îți dorești o vacanță la un preț cât mai mic, poate merită să îți faci planurile în funcție de acel bilet de avion luat la cel mai mic preț posibil.

Pentru a găsi cel mai ieftin bilet posibil la companiile aeriene de linie nu există neapărat o regulă, există însă studii care dau că ar fi bine să le cumperi cam cu vreo 60 zile înainte pentru cel mai bun preț.

Companiile low-cost aplică pentru prețuri principiul primul venit – primul servit

La companiile low-cost însă prețurile cele mai mici sunt pe principiul primul venit – primul servit. În general cu cât este mai scump biletul de avion, cu atât mai plin este avionul pe companiile low-cost, dar nu același lucru se poate spune la companiile de linie.
Găsiți aici mult mai detaliat despre modul în care companiile aeriene stabilesc prețurile pentru diferite rute și pentru grupurile de pasageri.

Fiți atenți la lansările de rute noi

Pe T2T.ro anunțăm mai mereu lansările de rute noi importante din România sau care au legătură cu călătoriile din România tocmai pentru ca voi să aveți oportunitatea de a rezerva printre primii și a beneficia de cele mai mici prețuri.
Majoritatea rutelor se anunță cam cu 6-7 luni înainte de primul zbor, dar am avut multe situații în care rutele erau anunțate cam cu două luni înainte. Acest lucru este caracteristic mai ales companiei TAROM, dar în ultima vreme nu au prea lansat rute noi.

Astfel, vei găsi de exemplu biletele de avion cele mai ieftin mai ales atunci când se anunță câte o rută aeriană nouă. Așa că, mai ales când e vorba de vreun low-cost, săriți pe rută. Dar regula asta nu se aplică doar la low-costuri, de exemplu Qatar Airways a anunțat un zbor nou spre Pattaya (Utupao, lângă Bangkok, Thailanda) și avea prețuri de la 399 EUR în plin sezon, când de regulă fără promoție ruta aceasta se vinde la peste 6-700 EUR.

Când devin disponibile biletele de avion?

În afara lansărilor de rute, de obicei biletele de avion se pun în vânzare atunci când companiile aeriene anunță orarul de vară sau iarnă pentru sezon.

De regulă acest lucru se întâmplă cam cu 9-10 luni în avans pentru companiile aeriene de linie și cele low-cost, deși uneori definitivarea rutelor durează ceva mai mult.

Pentru rutele transatlantice, de obicei disponibilitatea este de aproximativ 10-11 luni, dar aici nu există garanția că ar fi mai ieftin să cumperi biletele prea din timp pentru cel mai bun preț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *