Croatia a primit 15 milioane de turisti in 2015

Croația, o țară cu o populație de doar 4,5 milioane locuitori a primit în 2015 un număr de peste 15 milioane de turiști, după cum raportează Ministerul Turismului din acestă țară. E vorba de o creștere anuală foarte mare, de 8.5% comparat cu 2014.

Cei 15 milioane de turiști pe care croații i-au primit în 2015 au realizat peste 80 milioane de nopți de cazare în țară, având astfel o creștere de 6.9% comparat cu anul precedent.

Foarte mulți turiști din Croația au venit din Marea Britanie, numărul acestora totalizând aproximativ 500.000 turiști. Dacă ne gândim, numărul de turiști britanici din total este extrem de mic, undeva la aproximativ 3% din toți cei pe care croații i-au primit, ceea ce însemnă că până la urmă micuța țară de pe marginea Adriaticii este o destinație extrem de populară chiar la nivel internațional. Totuși, în continuare Ministerul Turismului din această țară dorește să primească și mai mulți turiști din Arhipelagul Britanic.

Între timp, din România nu zboară absolut nici o companie aeriană spre Croația.

Raportat la suprafața țării, România este una dintre cele mai puțin atractive țări din Uniunea Europeană. Și nu este ca și cum România nu ar avea cu ce să laude. Lipsa infrastructurii, a zborurilor directe dintre destinațiile turistice (vezi număr companii aeriene care zboară la Constanța, Sibiu sau lipsa unui aeroport în Brașov) și mai ales a publicității – toate contribuie la o dezvoltare mult sub potențialul real al turismului în România.

Foto: Wikipedia / Wikimedia Commons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *