Croatia Airlines reintroduce din 2 mai 2018 zborurile București – Zagreb

Compania aeriană Croatia Airlines, membră Star Alliance, a anunțat astăzi că va reintroduce ruta sezonieră între București și Zagreb. Astfel, călătorii din București vor putea să călătorească spre capitala Croației – Zagreb, dar și spre destinațiile estivale precum Dubrovnik, Split și Zadar cu escale scurte.

Operarea zborurilor în sezonul de vară 2018 va fi de trei zboruri săptămânale

Zborurile vor fi reluate începând cu data de 2 Mai 2018 și vor avea o frecvență de trei zboruri săptămânale. Acestea vor fi operate în zilele de luni, miercuri și vineri.

Plecarea din București este planificată la ora 12:10, cu sosire în Zagreb la ora locală 13:05, după un zbor de aproape două ore.
Din Zagreb zborul este planificat cu plecare la ora locală 08:40 și sosire în București la ora locală 11:30.

În acest moment, zborurile sunt listate pe între sezonul de vară, până în 26 octombrie 2018, inclusiv – data ultimului zbor.

Este practic aceeași operare ca în 2017, cu diferența că zborurile încep cu o săptămână mai devreme și continuă până la finalul sezonului de vară, semn că ruta operată anul trecut a fost satisfăcătoare, dar nu se contează pe o cerere în creștere.

Zboruri operate cu aeronave Bombardier Dash-8 de capacitate 76 locuri

Zborurile vor fi operate cu aeronave de tip Bombardier Dash-8, dar nu este exclus să vedem pe această rută și avioane mai mari din flota operatorului croat.

Aeronavele Bombardier Dash 8 Croatia Airlines sunt configurate în două clase de călătorie, 6 locuri în clasa business și 70 locuri în clasa economy.

Prima dată compania a introdus zborurile directe București – Zagreb în 2017.

Compania aeriană Croatia Airlines este o companie de stat fondată în august 1989 cu sediul pe aeroportul din Zagreb. Aceștia operează o flotă de 13 avioane Airbus și Bombardier iar în acest moment zboară spre 27 destinații. Din 2004, compania este membră Star Alliance. În 2015, compania a transportat 1.85 milioane de pasageri pe rutele operate.

Concurența serioasă pe rute spre Croația este oferită de compania Air Serbia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *