Croatia Airlines introduce zboruri București – Zagreb din vară

Croatia Airlines a anunțat astăzi introducerea a două zboruri noi din vara anului 2017 care vor lega capitala Croației Zagreb de destinații noi: București și Helsinki. Zborurile spre București nu au parte de competiție în acest moment pe ruta directă, majoritatea călătorilor care zboară spre Zagreb alegând alte companii aeriene care operează spre capitala Croației, în principal Air Serbia sau Austrian Airlines.

Momentan zborurile noi între Zagreb și București sunt anunțate ca fiind rute operate doar în perioada sezonului de vară însă dacă cererea se concretizează există posibilitatea permanentizării acestor zboruri.

Noile zboruri din România spre Croația nu sunt listate încă în portalul de rezervări al companiei aeriene și nici nu se cunoaște frecvența de operare sau avionul care va opera aceste zboruri însă compania aeriană și Aeroportul București Henri Coandă au confirmat deja portalului EX-YU Aviation News faptul că aceste zboruri vor fi lansate.

UPTADE: Zborurile au fost listate în portalul de rezervări Croatia Airlines cu prețuri începând de la 149 EUR pentru o călătorie dus-întors.
De asemenea, compania va oferi prețuri de la 179 EUR pentru zborurile București – Dubrovnik, Split, Pula sau Zadar.
Zborurile vor începe în 19 Mai și vor continua până în toamnă, mai exact până în 13 Octombrie.

Citește și  El Al intenționează să zboare din Tel Aviv spre Melbourne, Australia din 2024

Frecvența de operare este de 3 zboruri pe săptămână, în zilele de luni, miercuri și vineri.

ORAR zboruri:
08:30 Zagreb – 11:30 București
12:10  București – 13:15 Zagreb

Orarul este așa și așa, plecarea este destul de dimineață din Zagreb pentru cei care vor un city-break pe litoralul croat.

Presupunerea noastră este că cel mai probabil noile zboruri între București și Zagreb vor fi operate de avioane de tip Bombardier Dash 8-Q400, model din care croații au 6 avioane în flotă. Acestea au o capacitate de 76 locuri pe scaune și este un avion regional excelent. Nu este însă exclus să vedem eventual avioane Airbus A319 ale croaților pe aceste zboruri dacă cererea va fi mare.
Update: Zborurile vor fi operate cu avioane Bombardier Dash 8.

Noile zboruri aduc practic mai pretabilă ca destinație de vacanță Croația pentru cei din sudul și estul țării, se știe că cei din Vest aleg de multe ori litoralul croat în dauna celui bulgăresc sau grecesc.

Compania aeriană Croatia Airlines este o companie de stat fondată în august 1989 cu sediul pe aeroportul din Zagreb. Aceștia operează o flotă de 13 avioane Airbus și Bombardier iar în acest moment zboară spre 27 destinații. Din 2004, compania este membră Star Alliance. În 2015, compania a transportat 1.85 milioane de pasageri pe rutele operate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *