Companiile aeriene încep să elimine regula celor două persoane în cockpit

În martie 2015, un avion aparținând companiei aeriene Germanwings (parte din grupul Lufthansa) care efectua un zbor de la Barcelona spre Dusseldorf se prăbușea în Alpi, datorită acțiunilor unui pilot sinucigaș. Toți cei 150 pasageri și-au pierdut viața.

În timpul în care căpitanul avionului s-a dus până la toaletă, copilotul a prăbușit intenționat avionul în munți. S-a descoperit ulterior că acest copilot avea probleme psihice serioase, netratate.

După această întâmplare, companiile aeriene s-au grăbit să impună regula celor două persoane în cockpit, asta dacă nu o aveau deja în vigoare. Considerând că o altă persoană poate preveni pe viitor astfel de acțiuni sinucigașe.

Dacă această regulă, a celor două persoane în cockpit a fost lăudată, ulterior acceptată, se pare că, după analize ulterioare, companiile aeriene cam vor să retragă regula. Pentru că, spun companiile, astfel se poate ajunge să aibă acces în cabina piloților persoane care nu au fost astfel antrenate. În plus, ușa de la cabina piloților se deschide de mai multe ori.

Cei de la BBC spun că regulamentele din Germania au retras protocolul prin care se solicită prezența în cabina piloților a cel puțin două persoane, în orice moment.

Primii care par să scoată regula sunt tocmai cei de la care a devenit obligatoriu

Astfel, grupul Lufthansa, de la care practic a pornit această recomandare de a avea mereu două persoane în cabina piloților deja se pregătește pentru a-și readapta procedurile.

Nu știu ce să spun, pe de o parte înțeleg, oarecum, motivele acestei reguli, pe de altă parte – mă face oarecum în alertă oricum ideea ca pilotul să iasă din cabină, mai ales pe zboruri scurte.

Aș prefera, totuși, ca mereu să fie două persoane în cabina piloților, și, dacă se poate, să fie chiar piloții. Poate nu e prea mult ce îmi doresc, mai ales pe zboruri scurte.

Mă întreb, dacă securitatea ar fi cea mai mare problemă, de ce nu ar putea fi o toaletă, în față, doar cu accesul piloților?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *