Compania aeriană română Just Us Air a solicitat autorizație pentru zboruri spre SUA

Compania aeriană română specializată în zboruri charter și leasing de avioane în regim dry-lease a aplicat pentru autorizațiile de a opera zboruri spre Statele Unite ale Americii.

În cererea depusă către US Department of Transportation cei de la Just Us Air menționează că doresc să opereze zboruri charter, ad-hoc și regulate din Uniunea Europeană către și dinspre Statele Unite ale Americii.
Compania aeriană a cerut grăbirea procesului și acordarea dreptului de zbor cât mai repede posibil, precizând că vor transporta pasageri, corespondență și bunuri.

Surse din piață spun că compania aeriană Just Us Air va primi în flotă și o aeronavă lung-curier Airbus, cel mai probabil un Airbus A330.

În prezent, compania aeriană cu sediul în București Băneasa are o flotă de trei aeronave Airbus: A319(capacitate 144 pasageri, full economy), A320-200 (180 pasageri, full economy) și un A321-200 (220 pasageri, full economy). Vârsta medie a aeronavelor Just Us Air în prezent este de 15 ani.

Compania operează cu aceste aeronave în prezent zboruri pentru SundAir, Jazeera Airways și pentru TUI Fly (Germania).

Zboruri Just Us Air între România și SUA?

Nu mă aștept ca în viitorul foarte apropiat compania aeriană Just Us Air să opereze zboruri regulate de pasageri între România și Statele Unite.

Cel mai probabil compania va dori să poată zbura spre SUA atunci când există oportunități financiare pe piață – ca de exemplu companii aeriene care au probleme cu flota și necesită operarea zborurilor de către alte companii (cum foarte des a pățit în ultimii ani Norwegian).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *