Compania aeriană LEVEL a inaugurat primele zboruri low-cost transatlantice

De fiecare dată când se anunță câte o companie aeriană de tip low-cost care să ofere zboruri transatlantince sau intercontinentale din Europa sunt un pic circumspect. De ce? Mai toți operatorii aerieni de linie din Europa anunță divizii low-cost cu mari ambiții, însă dezvoltarea acestora este oarecum mult în spatele așteptărilor.

Așadar, apariția companiei aeriene low-cost Level, cu baza pe aeroportul Barcelona, este o ocazie excelentă de a ne bucura și profita de zboruri ieftine spre destinații lung-curier. Chiar la inaugurare se lăudau cu prețuri de 99 EUR pentru un zbor Barcelona – Los Angeles (12 ore de zbor), ceea ce este incredibil. Sigur, fiind low-cost, nu primești nici măcar un pahar de apă pe zbor, dar asta e altă discuție.

Sigur, și LEVEL face parte dintr-un conglomerat mai mare, în fond fiind parte a IAG (International Airlines Group), compania care mai are în proprietate British Airways, Iberia și low-costul Vueling.

Focus pe America

Compania a inaugurat deja primele zboruri: Barcelona – Los Angeles (1 iunie 2017) și Barcelona – San Francisco Oakland (2 iunie). În plus, destinațiilor de pe Coasta de Vest a Statelor Unite li se vor mai adăuga și alte două destinații: Punta Cana, Republica Dominicană (10 iunie 2017) și Buenos Aires, Argentina (15 iunie 2017).

Biletele deja sunt puse la vânzare și pleacă de la 99 EUR pentru Statele Unite sau 149 EUR pentru Punta Cana sau Argentina. Sigur, sunt prețuri minime și trebuie să repet că nu includ meniu în zbor, bagaj de cală sau alte lucruri specifice unei companii standard.
Am observat însă din primele review-uri apărute pe net că ar avea un sistem de divertisment foarte performant și există și opțiunea de a cumpăra la bord pachete de internet wireless.

Zboruri operate cu avioane Airbus A330

Compania aeriană LEVEL are în acest moment două avioane Airbus A330. Acestea sunt într-o configurație cu două clase de călătorie: premium economy și economy.
Spațiul este destul de restrâns pentru zboruri lung curier, dar cam acesta este un alt compromis pentru prețuri mici.

Iată cum a fost vopsit unul dintre avioanele intrate în flota LEVEL

Ambiții de creștere

Compania aeriană LEVEL are ambiția de a ajunge la 5 aeronave în 2018 și consideră deschiderea și a altor baze operaționale. Cel mai probabil, pe termen lung, se va baza pe modelul Norwegian, din ce observ, dar cu focus doar pe lung-curier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *