Cluj Napoca – Istanbul – Din 1 iunie 2016, zbor direct cu TAROM

UPDATE: Zborurile au fost retrase din sistemul de rezervări, probabil pentru că nu pot concura cu Turkish Airlines, care au anunțat și ei începerea ruteiPe lângă Turkish Airlines, alte două companii aeriene sunt zvonuri că ar dori să opereze ruta Cluj – Istanbul.

Începând cu 1 iunie 2016, TAROM va inaugura un nou zbor direct de pe Aeroportul Cluj Napoca. Este vorba de prima legătură între Cluj Napoca și capitala Turciei – Istanbul. Zborurile vor fi operate de două ori pe săptămână, în zilele de miercuri și sâmbătă. Zborurile sunt operate spre principalul aeroport al Turciei – Istanbul Ataturk, de un zboară majoritatea companiilor aeriene.

Aeronava care va opera aceste curse va fi un Boeing 737-300 cu o capacitate de 134 locuri, cu care am mai călătorit și noi și în ciuda vârstei avioanelor ni s-au părut confortabile și bine întreținute. Zborul va avea o durată de sub o oră și 45 minute.

Până în acest moment, ruta Cluj Napoca – Istanbul nu era operată de nicio companie aeriană. Reprezentanții aeroportului din Cluj s-au declarat foarte încrezători în succesul acestei rute, având în vedere și faptul că Istanbul este unul dintre principalele aeroporturi din lume și un hub extrem de important pentru călătorii în toate zonele lumii.

Citește și  TAROM continuă zborurile spre Israel numai în regim special, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe

Biletele pe ruta Cluj Napoca – Istanbul deja pot fi rezervate pe site-ul TAROM la prețuri care pornesc de la 100 EUR dus-întors, bilet care include catering la zbor, bagaj de mână și bagaj de cală în limita a 23 kilograme.

Zborul acesta va fi operat pe ruta Iași – Cluj Napoca – Istanbul, pentru optimizarea numărului de pasageri.

Sursa: Comunicat presă Aeroport Cluj

2 comentarii la „Cluj Napoca – Istanbul – Din 1 iunie 2016, zbor direct cu TAROM

 • 21 aprilie 2016 la 10:24
  Permalink

  Mda! Asta-i singura varianta de supravietuire a Tarom-ului: sa se apuce de zboruri internationale spre Europa si Orientul Apropiat, de pe aeroporturile din Cluj, Iasi si Timisoara. Pentru asta ar trebui sa-si faca baze cu 2-3 avioane pe aceste aeroporturi… Fireste ca presupune si reducerea substantiata a personaluluii, concomitent cu diminuarea drastica a tarifelor!

  Răspunde
  • 21 aprilie 2016 la 10:34
   Permalink

   @Adrian
   Uite ca din Iasi deja ofera numeroase destinatii internationale, din Cluj are doua – Timisoara ce are singura ruta spre Bucuresti.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *