City-Break în Lisabona

Am ajuns în Lisabona în august anul trecut (2013) după ce am găsit bilete de avion la un preț bun (aproximativ 250 euro pe persoană) la compania națională portugheză – TAP Portugal. Am luat biletele de avion undeva la finalul lunii mai și practic până în august am luat și hotelul și ne-am făcut și proviziile pentru banii de buzunar. De la București se pleacă foarte devreme cu TAP așadar ai prima zi întreagă iar întoarcerea este noaptea târziu. Este un orar de zbor extraordinar pentru city-break-uri!

Inițial am vrut să fac o bucurie prin această vacanță, în final însă am reușit să mă bucur la fel de mult și eu pentru că am vizitat locuri grozave și de asemenea am fost încântați și de prețuri și cazarea pe care am găsit-o!

Din fericire, în acest moment există zboruri zilnice spre Lisabona operate de către TAP. În trecut erau și zboruri operate de către operatorul low cost Blue Air însă prețurile din ce am văzut la momentul respectiv nu erau prea diferite, așadar am ales să merg cu o companie full service unde știam deja că am inclus în costul biletului de avion toate taxele de bagaj și cele de rezervare.
Despre zborul spre Lisabona și retur am scris deja impresiile de călătorie aici, dacă vă interesează puteți aprofunda subiectul. În mare, a fost o experiență OK, deși la întoarcere ne-am lovit de o mică grevă a personalului de la sol și astfel am fost amânați cu plecarea vreo două ore.

Spuneam că am ajuns în Lisabona în luna august. Da, e destul de cald în luna respectivă însă proximitatea capitalei portugheze de ocean a făcut ca această căldură să nu o simt extraordinar de tare deși eram în luna cea mai caniculară a Portugaliei. Avantajul brizei de la ocean…

Vacanța noastră în Lisabona a fost de 6 nopți și am împărțit această perioadă ca trei zile să stăm în capitală, 2 zile la plajă în Cascais și Estoril și încă o zi pentru Sintra și Cabo da Roca.

Chiar și hotelul l-am luat astfel ca 3 zile să stăm în zona Oriente (cu legătură spre o gară importantă) și 3 zile să stăm în zona Piața Spaniei, undeva mai departe. Primul hotel la care am stat a fost Olissipo Oriente (de 4 stele) iar al doilea a fost Corinthia Hotel (de 5 stele), unde am plătit ceva mai puțin dar nu am avut inclus micul dejun. Una peste alta ne-am simțit mai bine la hotelul de 4 stele, al doilea a fost prea business pentru vacanța noastră.

Am denumit titlul acestui articol ca fiind City-break chiar dacă am stat mai multe zile decât tradiționalele 3-4 zile cât se stă de obicei într-o astfel de escapadă. A fost mai mult o vacanță, însă Lisabona e prea frumoasă ca să o poți simți în doar 2-3 zile, plus că e relativ departe, cu un zbor de 4 ore, 4 ore și jumătate. Nu este ca și cum ai merge la Roma, Praga sau Budapesta unde zborul să fie de o oră-două. Așadar, pentru a putea rumega un pic din spiritul Portugaliei, vă recomand o perioadă minimă de 5-6 zile, mai ales dacă mergeți vara să puteți să stați și la una dintre plajele din jurul Lisabonei, unde se ajunge foarte ușor cu trenul. Ar fi păcat să nu vizitați de exemplu Castelul din Sintra.

În prima zi am vizitat Oceanariul din Lisabona (ne-a plăcut foarte mult), două zile am stat prin centru și prin Belem iar 3 zile, după cum vă spuneam, prin împrejurimi.

Prețurile în Portugalia pentru turiști sunt extrem de abordabile, aș spune că ar fi un picuț mai scump decât în România. Totuși, dacă am compara pe fructe de mare, de exemplu, în Portugalia e mai ieftin și de cele mai multe ori mai proaspăt.

Ca și mijloace de transport, am folosit foarte mult trenurile suburbane (Comboios du Portugal), metroul și ocazional și autobuzele. Rețeaua de metrou a Lisabonei este foarte bine realizată, extinsă spre principalele zone (mai puțin Belem) și are legătură și cu aeroportul.

Spun că ne-a plăcut la Hotelul din zona oriente/Parco de Nacoes. Motivul e că aici aveam și aeroportul aproape, zona era ultramodernă, era pe aici și Oceanariul și aveam acces foarte facil spre Praca do Comercio sau Rossio, Sao Sebastiao (unde este El Corte Ingles) cu metroul.

Sintra am combinat într-o excursie de o zi cu Cabo da Roca (punctul cel mai vestic al Europei continentale). La Sintra ne-a plăcut foarte mult palatul Pena, din păcate la Cabo da Roca am prins o vreme foarte urâtă.

Vă las cu câteva poze din Lisabona…

Flying with Tap Portugal over Croatia
În zbor spre Portugalia
Pinguini la Oceanariul din Lisabona
Pinguini la Oceanariul din Lisabona
Stradute în Sintra
Stradute în Sintra
Castelul maurilor langa Sintra
Castelul maurilor langa Sintra

Galerie Foto

Un comentariu la „City-Break în Lisabona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *