Cererea pentru zborurile spre SUA în declin după decretul lui Trump

Într-o analiză publicată pe ForwardKeys.com, se pare că cererea pentru călătorii spre Statele Unite este într-un declin semnificativ după inițiativa lui Trump manifestată printr-un decret prin care interzice călătoria cetățenilor din 7 țări spre SUA, țări cu populație preponderent musulmane. Cum trăim într-o perioadă de incertitudine dată de inițiativele președintelui american, cererea a fost afectată într-o măsură mai mare și în alte zone decât erau așteptate. Astfel, cererea pentru zboruri spre SUA a scăzut cu 6.5% în ultima perioadă față de cifrele estimate inițial.

În analiză se precizează că imediat după intrarea în vigoare a noii măsuri de interzicere, cererea din aceste țări a scăzut cu 80%, de asemenea au fost și anulări. Însă scăderi au fost nu doar în țările din Orientul Mijlociu ci inclusiv din Europa de Vest. În mod paradoxal, cererea din Europa de Est a crescut, de asemenea de pe continetul american a crescut ușor. Dar în rest, în toate regiunile au fost scăderi semnificative.

Cererea a scăzut practic cu 6.5%, dacă excludem China și Hong Kong, unde cererea este firească a fi mai mare datorită Anului Nou Chinezesc. De asemenea, scăderea cererii din Arabia Saudia poate fi suprapusă peste o vacanță școlară, care anul acesta a picat într-o perioadă diferită, însă nu afectează major trendul global.

Citește și  HiSky a primit autorizarea pentru a lansa zboruri spre SUA și urmează să recepționeze un Airbus A330 săptămâna viitoare

De asemenea, raportul spune că există o scădere și pentru rezervări pe o perioadă mai extinsă. Dacă creșterea până în 27 Ianuarie 2017 era de 3.4% în număr pasageri YoY, în 4 Februarie creșterea a scăzut până la 2.3% comparat cu aceeași perioadă a anului trecut.

Personal, în acest context, mai ales dacă se menține mă grăbesc să spun că am putea avea parte de promoții mai multe pentru călătorii spre Statele Unite ale Americii. Prețurile în astfel de contexte trebuie să se ducă în jos doar pentru a satisface primul indicator al unei companii aeriene – gradul de încărcare, astfel că ar trebui ca oamenii din companiile aeriene să facă acest prim pas – asigurarea unui număr de pasageri pe zborurile spre US, iar competiția e chiar acerbă cel puțin pe zborurile Europa – America de Nord.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *