Centru de vaccinare non-stop la Aeroportul Otopeni. Se administrează vaccin în doză unică Johnson

În cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă București-Otopeni s-a deschis începând din 2 iunie 2021 un cabinet de vaccinare non-stop. În cadrul acestui Cabinet de Vaccinare se vor putea imuniza împotriva COVID-19 toți cetățenii români sau străinii cu rezidența în România.

Amplasarea cabinetului de vaccinare este în zona publică a aeroportului, intrarea realizându-se din exterior, pe corpul de clădire dintre zona de sosiri și cea de plecări a aeroportului Henri Coandă.

Cabinetul de vaccinare dispune de toate dotările și facilitățile necesare aferente fiecărui punct din circuitul special creat în acest scop. Acesta este dotat cu zona de recepție, triaj medical, zona de administrare a vaccinului, zona de supraveghere post-vaccinare.

Deschiderea acestui cabinet de vaccinare în aeroport reprezintă o facilitate pe care o punem la dispoziția tuturor celor care doresc să se imunizeze împotriva acestui virus. Ne alăturăm, astfel, campaniei naționale de vaccinare și susținem toate demersurile menite să stopeze această pandemie ale cărei efecte în transportul aerian au fost dramatice. Vaccinarea permite deja fiecăruia dintre noi să călătorească din nou în siguranță. Salariați ai CNAB vor lucra non-stop pentru îndeplinirea acestui obiectiv.” – a declarat Cosmin Cătălin Peșteșan, Directorul General al Companiei Naționale Aeroporturi București.

Imunizare cu vaccin Johnson & Johnson într-o singură doză

Cabinetul de vaccinare oferă în prezent posibilitatea imunizării împotriva COVID-19 cu vaccin produs de Johnson & Johnson. Avantajul acestui vaccin este că se administrează într-o singură doză, fără necesitatea rapelului. În acest mod, poate fi o variantă avantajoasă de imunizare pentru cei care sunt în trecere pe la Aeroport.

Vaccinul Johnson & Johnson se administrează în prezent doar persoanelor de vârstă peste 18 ani.

La fel ca la oricare centru de vaccinare, persoanele vaccinate primesc pe loc adeverința care atestă imunizarea.

Vaccinarea la sosirea sau plecarea în țară nu evită în general carantina sau alte măsuri de prevenție impuse de autorități. În general, pentru a scăpa de restricții, trebuie să treacă un număr de zile până se consideră imunizarea completă.

Doar trei cabinete de vaccinare în aeroporturi la această oră

În prezent, în România, mai există două cabinete de vaccinare deschise într-un aeroport. Este vorba de un cabinet de vaccinare deschis la Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș și unul la Aeroportul Iași. Și în aceste două locații vaccinul administrat este cel de la Johnson&Johnson.
Orarul cabinetului de vaccinare de la Aeroportul Târgu Mureș este limitat la cele ale curselor aeriene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *