Centru de vaccinare deschis la Aeroportul Cluj

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” din Cluj Napoca în parteneriat cu Consiliul Județean Cluj, Instituția Prefectului Județului Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj a inaugurat săptămâna aceasta un nou centru de vaccinare anti COVID-19, deschis în incinta Aeroportului Cluj.

Centrul de vaccinare de la Aeroportul Cluj este situat în zona publică a Terminalului de Sosiri și dispune de toate dotările și facilitățile necesare administrării în siguranță a vaccinului anti-covid. La acest centru de vaccinare se utilizează ser Janssen, produs de compania Johnson&Johnson. Avantajul acestui tip de vaccin este că se administrează în doză unică.

Persoanele care aleg să se imunizeze cu acest ser la Aeroportul Cluj primesc pe loc dovada imunizării, la fel ca în toate centrele de vaccinare deschise în țară.

Centrul de vaccinare Anti COVID-19 deschis pe Aeroportul Cluj Napoca
Centrul de vaccinare Anti-COVID-19 este situat în zona publică a Aeroportului Internațional Avram Iancu din Cluj-Napoca

Centrul de vaccinare de la Aeroportul Cluj este deschis atât cetățenilor români cât și cetățenilor din Uniunea Europeană sau străinilor care au rezidență în România.

Cabinetul de vaccinare anti COVID-19 de la Aeroportul Cluj Napoca este deschis zilnic între orele 08:00 – 20:00 și nu este nevoie de programare.

„Centrul de vaccinare din incinta aeroportului va beneficia de mai multe echipe medicale pentru a acoperi programul de 12 ore zilnic. Având în vedere fluxul mare de călători care pleacă, care sosesc, cât și aparținătorii care îi așteaptă, ne dorim și ne așteptăm la o rată de vaccinare cuprinzătoare. – a declarat doctorul Moisescu-Goia Mihai, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Cluj.

Citește și  Peste 10.000 pasageri pe zi pe Aeroportul Cluj

 „Prin deschiderea acestui centru de vaccinare, Aeroportul Internațional Cluj se alătură demersurilor de a stopa pandemia SARS-COV-2 și sprijină astfel campania națională de vaccinare. Prin asigurarea acestei facilități, oferim pasagerilor noștri posibilitatea să călătorească din nou în siguranță în contextul în care multe țări nu mai impun restricții pentru persoanele vaccinate” – a declarat Directorul General al Aeroportului Internaţional  Avram Iancu Cluj, David Ciceo.

În prezent, în România există centre de vaccinare deschise pe Aeroporturile București Otopeni, Iași și pe Aeroportul Transilvania din Târgu Mureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *