Cele mai vizitate țări din Europa – TOP 10

Europa este o destinație turistică foarte vânată de către cei de pe alte continente. Se laudă cu o istorie extrem de bogată, care se întinde până în Antichitate și cu orașe extraordinar de bogate și din punct de vedere cultural. Dar te-ai întrebat vreodată care sunt cele mai vizitate țări din Europa? Crezi că România este o destinație turistică importantă pe harta Europei?

Pe locul 10 se clasează Polonia lui Chopin, cu apriximativ 13 milioane de vizitatori în fiecare an. Este o țară destul de întinsă, în fapt una dintre cele mai mari țări din Europa atât ca populație cât și ca suprafață geografică.

"Wielka Zbrojownia w Gdańsku. Widok z ul. Piwnej" by Katarzyna Burzynska
„Wielka Zbrojownia w Gdańsku. Widok z ul. Piwnej” by Katarzyna Burzynska – Flickr

Pe locul 9 este Grecia. Poate te-ai fi așteptat să fie mai sus în top datorită numeroaselor insule pe care le deține, însă în fapt nu prea poate rivaliza cu alte țări care au capitatele extrem de cunoscute, menționate de la telenovele din America de Sud și până la filme de acțiune de la Hollywood.
Grecia este țara în care pe lângă insulele zeilor vei regăsi și așa numitul leagăn al civilizației europene – Atena.

Santorini
Santorini, Grecia – „Santorini Fisheye View” by Pedro Szekely – Flickr

Pe locul 8 se clasează Ucraina. Dincolo de problemele politice prin care această țară trece, aici se regăsește inclusiv Tunelul Dragostei. Și este doar la câțiva pași de noi.

Pe locul 7 este o țară foarte vizitată de către români și de către pasionații de sporturi de iarnă. Ai ghicit, este vorba de Austria! Târgul de Crăciun, Viena și Salzburg atrag numeroși turiști atât de pe continent cât și din afara acestuia.

Viena
Viena – „Gloriette Schönbrunn, Wien” by Dominik Bartsch / Flickr

Pe locul 6 se regăsește Rusia, probabil grație afluenței de turiști către Moscova și Sankt Petersburg. În fiecare an, Rusia este vizitată de aproximativ 24 milioane de turiști.

Pe locul 5 în topul celor mai vizitate țări Europene este Germania cu aproximativ 28 milioane de turiști care ajung aici anual. Vorbim de o țară care reprezintă un important nod aerian și care are multe orașe cu căutare de către turiști – Berlin, Munchen, Dortmund.

Pe locul 4 se regăsește Marea Britanie. După cum bine știți, Marea Britanie are multe de oferit în ceea ce privește cultura europeană, iar pentru Londra ai nevoie de cel puțin 4-5 zile pentru a putea spune că ai văzut Capitala.

"Westminster, London" by Berit Watkin
„Westminster, London” by Berit Watkin/flickr

Pe locul 3 se află Italia cu nu mai puțin de 45 milioane de turiști în fiecare an. Sunt atrași atât de istoria Romei cât și de cultura și centrul religios Vatican. Însă Italia înseamnă mult mai mult decât Roma, înseamnă și Veneția, Pisa sau Sicilia. Iar mâncarea este fantastică!

aglomeratie la fontana di trevi
aglomeratie la fontana di trevi

Pe locul 2 este Spania. Țara din peninsula Iberică se laudă cu numeroase atracții turistice de masă care se regăsesc răsfirate pe întreg teritoriul, de la Barcelona și până la Madrid. Tot aici vei regăsi și celebra cursă de la Pamplona, insula petrecerilor Ibiza, Sagrada Familia din Barcelona sau palatul fortăreață Alhambra din Granada.

Barcelona
„Barcelona” by Stefan Tärnell/flickr

Țara cu cei mai mulți turiști din Europa este…

Iar țara cu cei mai mulți turiști din Europa, este bineînțeles Franța. Poate de aceea aici găsim printre cele mai scumpe hoteluri.
Este evident că Parisul atrage o mulțime de vizitatori datorită numeroaselor atracții turistice și pentru renumele de Orașul Iubirii. Însă Franța și Paris nu înseamnă doar Iubire, vorbim de orașul care este recunoscut și pentru Turnul Eiffel, Arcul de Triumf, Louvru, Palatul Versailles sau Catedrala Notre Dame.
Franța este capitala turismului inclusiv la nivel mondial, depășind țări ca Statele Unite sau China.

"Tour Eiffel" by echiner1 / flickr
„Tour Eiffel” by echiner1 / flickr

Ce m-a surprins este că în acest top 10 al celor mai vizitate țări nu se regăsește și Portugalia, o țară care are două orașe superbe: Lisabona și Porto și numeroase plaje care arată extraordinar. De asemenea este o țară relativ ieftină în comparație cu alte țări vest-europene.

Unde se află România?

Brasov, Romania - "Brasov - The old City Hall ( History Museum in present )" by Cristian Bortes
Brasov, Romania – „Brasov – The old City Hall ( History Museum in present )” by Cristian Bortes

Ca idee, în România numărul de turiști care intră anual în țară este undeva la 7 – 7.5 milioane anual, cu un maxim de 8.8 milioane turiști în 2008. Putem spune că în general suntem în creștere, dacă privim în urmă observăm că în 2002 de exemplu România a primit aproximativ 4.7 milioane turiști.
Trebuie menționat că aceste cifre includ și vizitele de o zi, chiar și ale celor din Republica Moldova sau Bulgaria care sunt în tranzit spre alte țări. Totuși, aceleași calcule se aplică peste tot, iar în 2011 am fost pe locul 34 în lume după numărul de turiști, între Indonezia, Irlanda, Belgia și Danemarca care au primit un număr similar de vizitatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *