Cele mai lungi zboruri directe din România

Chiar dacă în România companiile aeriene folosesc de multe ori avioane de tip mono-culoar, caracteristice uzual rutelor scurte și medii, chiar și de la noi din țară avem câteva zboruri care pot fi caracterizate destul de lungi.

Și, din fericire, în ultima vreme am tot avut parte de lansări de rute care au pus din nou țara noastră pe lista țărilor care se bucură de zboruri lung-curier, evitând astfel o parte din escale spre destinații populare de vacanță.

Hai să le trecem așadar „în revistă” mai jos.

București – Toronto – Air Canada Rouge – 7.800 km

Durata zborului: 10 ore

Cu operare sezonieră începând din luna iunie 2018, zborul direct București – Toronto este cel mai lung care va fi operat regulat de pe Aeroporturile din România. Cu operare între 10 iunie și 7 octombrie, zborul București – Toronto este operat cu o frecvență de două ori pe săptămână, cu plecare în zilele de miercuri și duminică de pe Aeroportul Henri Coandă București.

Prețurile pentru un bilet de avion dus-întors București – Toronto nu sunt deloc mici, fiind undeva în jurul a 800 EUR, găsindu-se variante mai ieftine de călătorie, cu escală.

Air Canada Rouge este compania care operează aceste zboruri, cu avioane de tip Boeing 767-300.

București – Montreal – Air Canada Rouge – 7.302 km

Durata zborului: 8 ore 55 minute

La fel ca zborul spre Toronto, și zborul direct București – Montreal este operat sezonier, în perioada 8 Iunie – 5 Octombrie 2018 și este operat cu o frecvență de două zboruri săptămânale, în zilele de marți și sâmbătă.

Air Canada Rouge este compania care operează aceste zboruri directe între București și Montreal.

Prețurile pentru zboruri directe spre Montreal sunt mai ieftine în acest moment decât spre Toronto.

București – Tenerife – Wizz Air – 4.188 km

Durata zborului: 5 ore

Cel mai lung zbor al companiei Wizz Air din România este spre aeroportul Tenerife Sud (TFS). Zborul este operat pe tot parcursul anului de două ori pe săptămână. Ar merita pe acest zbor să alegi un scaun cu extra leg-room, având în vedere că scaunele de la Wizz Air nu sunt neapărat cele mai confortabile pentru zboruri atât de lungi.
Zborurile au fost lansate în noiembrie 2016.

Cluj Napoca – Dubai (DWC) – Wizz Air – 3.680 km

Durata zborului: 4 ore și 30 minute

Cea mai lungă rută operată din Transilvania este zborul săptămânal oferit de către Wizz Air spre Dubai. În sezonul de iarnă este programat un singur zbor pe săptămână, în zilele de sâmbătă.

București – Dubai – Wizz Air, Fly Dubai – 3.395 km

Durata zborului: 4 ore și 10 minute

Pentru multă vreme zborul București – Dubai a fost cel mai lung operat din România. Ruta este oferită ca zboruri directe de către Fly Dubai și Wizz Air, în trecut acest zbor fiind și în oferta TAROM, zbor retras însă între timp.

Fly Dubai oferă în prezent două zboruri directe în fiecare zi cu plecare din București, iar Wizz Air are programate trei zboruri în fiecare săptămână – în zilele de marți, joi și sâmbătă.

București – Doha – Qatar Airways – 3.138 km

Durata zborului: 4 ore

Qatar Airways oferă din România o legătură cu Doha de două ori pe zi, cu plecare la amiază și seara. Zborul acesta este foarte popular mai ales pentru turiștii care zboară mai departe din Doha spre destinații exotice din Asia de Sud Est.

Zborurile sunt oferite cu avioane de tip Airbus A320, avioane destul de confortabile iar pe acest zbor sunt echipate cu sistem de divertisment și conector USB pentru a putea încărca și telefonul mobil.

Zborurile București – Doha sunt destul de piperate, dar pentru conexiuni Qatar Airways are deseori oferte excelente.

București – Lisabona – Wizz Air, Blue Air – 3.000 km

Durata zborului: 4 ore

Lisabona este o destinație care este din ce în ce mai populară, nu este de mirare că avem pe această rută trei companii aeriene diferite care zboară pe acest zbor de patru ore. TAP Portugal este compania națională a Portugaliei iar low-costurile Wizz Air și Blue Air oferă și ele bilete de avion pe această rută.
Personal am călătorit cu TAP Portugal pe această rută, acum câțiva ani, dar este de menționat că în 2017 compania aeriană portugheză s-a confruntat cu mai multe anulări în sezonul de vară.

Vei găsi zboruri în fiecare zi spre Lisabona oferite de către cele trei companii aeriene care zboară direct între București și capitala Portugaliei.

București – Malaga – Wizz Air, Blue Air – 2.715 km

Durata zborului: 3 ore 35 minute

Spre Malaga zboară companiile low-cost Wizz Air și Blue Air din București. Durata zborului este de aproximativ 4 ore.

București – Dublin – Blue Air, Ryanair – 2.500 km

Durata zborului: 3 ore 20 minute

Aeronavă Boeing 737-800 Ryanair pe Aeroportul Timișoara - 2017
Aeronavă Boeing 737-800 Ryanair pe Aeroportul Timișoara – 2017

Dublin este o destinație spre care zboară companiile aeriene low-cost Blue Air și Ryanair. Ba chiar, Ryanair este o companie aeriană care are sediul principal în Dublin.

București – Madrid – TAROM, Blue Air, Wizz Air, Ryanair – 2.500 km

Durata zborului: 3 ore 20 minute

Madrid, alături de Londra, este una dintre destinațiile spre care zboară cele mai multe companii aeriene. Avem TAROM care oferă zboruri spre Madrid dar și cele trei low-costuri principale din România.
Există cel puțin trei zboruri pe zi spre Madrid, așadar ai flexibilitatea de a alege atât compania aeriană, cât și orarul și zilele preferate pentru călătorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *