Cel mai lung zbor din lume: Dubai – Panama

Cei de la Emirates au anuntat ca urmeaza ca de la 1 Februarie 2016 sa inceapa sa opereze zboruri zilnice pe ruta Dubai – Panama City. Practic, acest zbor va deveni cel mai lung din lume, detronand actualul zbor al partenerilor de la Qantas care acum detin recordul pentru zborul Sydney – Dallas.

Zborurile celor de la Emirates vor fi operate cu avioane Boeing 777-200LR, avionul fiind configurat in trei clase de calatorie: First, Business si Economy. Durata efectiva a zborului din Dubai spre aeroportul Tocumen International Airport (PTY) din Panama va fi de 17 ore si 35 minute, pe cand returul spre Dubai undeva la 15 ore si 45 minute.

Totusi, zborul celor de la Emirates spre Panama nu va detine recordul de cel mai lung zbor comercial operat de-a lungul timpului, recordul all-time fiind detinut de Singapore Airlines care au avut zborul Singapore – New York, ruta care a fost oprita in 2013.

Personal, indiferent cat de pasionat de zboruri sunt, cred ca mi-as pierde rabdarea pe un scaun din clasa Economica timp de 17 ore si 35 minute, indiferent cat de multe filme as reusi sa vad. Plus ca in acest timp – cat de mult sa dormi? Desigur, lucrurile s-ar schimba la Clasa Intai sau la Business unde calatorii au parte de scaune care se transforma in adevarate paturi.
Cred ca zborul acesta a fost introdus si din orgoliul ca Emirates sa posede cel mai lung zbor, avand in vedere pasiunea celor din Golf de a fi cei mai cei si ca incearca totul sa fie la superlativ: cea mai inalta cladire, cea mai mare fantana dansatoare samd.

Voi ati vrea sa stati atat de multe ore in avion?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *