Cele mai bune trollere și bagaje de mână – 2018
Un aspect esențial în succesul călătoriilor noastre stă în organizare. Organizarea datelor de călătorie, organizarea financiară dar și organizarea bagajelor. O călătorie nu poate fi reușită dacă pe una dintre aceste părți nu sunt toate lucrurile bine puse la punct.
De aceea, investiția într-un bagaj de mână (de multe ori zis și bagaj de cabină) este esențială. Recomand mereu variante de bagaje de mână care sunt bine construite, chiar dacă acestea pot costa cu câteva sute de lei mai mult decât variantele de trollere ieftine, de tip budget.
Ce este bagajul de mână/de cabină în avion?
Bagajul de mână este cel pe care îl iei alături de tine în avion. Majoritatea companiilor aeriene au o anumită limită în dimensiunile acestor bagaje, de asemenea multe companii aeriene permit să iei la bord două bagaje – una în dimensiunile standard și alta mai mică – cum ar fi de exemplu poșeta.
Ryanair a modificat din 15 ianuarie 2018 politica de bagaje și a anunțat că nu mai permite trolere la bordul avioanelor decât pentru pasagerii care au achiziționat priority boarding (costă cam 5-6 EUR), restul trolerelor trebuie puse la cală.
Recomandarea noastră – mereu bagaj de mână textil cu mânere bune
Este foarte important ca bagajul de mână să fie unul cu un mâner bun, dacă se poate cu roți cauciucate silențioase iar capacitatea bagajului să fie una bună. Mai multe buzunare înseamnă flexbilitate mai mare în organizare iar buzunarul special pentru laptop a devenit un loc obligatoriu cerut de către clienți.
Am scris aici un articol detaliat despre alegerea unui troller/bagaj de mână/cală iar argumentele respective stau la baza topului nostru în care recomandăm cele mai bune bagaje de mână, după părerea noastră – consultând oferta curentă a magazinelor online partenere.
Samsonite Ultracore – Favoritul meu și cel pe care îl folosesc zilnic
Pentru mine, până acum – cel mai bun troller-bagaj de călătorie de mână a fost Samsonite Ultracore. Spun asta pentru că dimensiunile nu sunt foarte mari, materialele sunt extrem de calitative și deja l-am folosit în vreo 10 călătorii și este ca nou. Greutatea trollerului nu este mare, compartimentarea excelentă iar roțile silențioase. Partea și mai bună este dată de faptul că mânerul pare rezistent.
Se poate cumpăra în mai multe variante de culoare, preferatele mele sunt pe negru și albastru.
De multe ori când trollerul se găsește în ofertele magazinelor online acesta este la reducere. Trebuie doar urmărit stocul pentru că fiind un model căutat (dar și unul dintr-o serie anterioare) este unul care poate fi epuizat repede.
Troler Samsonite Pro Dlx 4 Tobacco
Continuăm topul trollerelor noastre preferate din oferta magazinelor online cu un alt model de troller Samsonite potrivit ca bagaj de mână în călătoriile cu avionul.
Trolerul Pro DLX 4 este unul cu o construcție extrem de solidă, posedă multe compartimente, mâner rezistent și roți mari, care fac transportul mai ușor pe suprafețe mai problematice cum ar fi dalele și aleile pietonale cu multe borduri.
Sigur, prețul acestui troller este ceva mai mare, însă dacă bugetul vă permite un preț mai mare, acest troller are toate atuurile pentru o investiție de acest gen.
Dimensiunile trollerului de 55 x 40 x 23 îl fac acceptat de către majoritatea companiilor aeriene care zboară din România, inclusiv la low-costurile Blue Air și Ryanair.
Capacitatea în volum a trollerului este de 37.5 litri iar greutatea de doar 2.9 kilograme, chiar dacă trollerul are atâtea buzunare, roți mari este un produs foarte ușor care permite bagaje suficiente pentru o călătorie de câteva zile.
Troler LAMONZA Superlight
Trollerele Lamonza sunt probabil cele mai cunoscute și cele mai populare în România grație prețului echilibrat în raport cu calitatea trollerelor. Aș recomanda oricui caută un troller ieftin și nu călătorește foarte des acest brand de articole de voiaj.
Iar Lamonza când spune că trollerul este Superlight chiar nu glumește, acest troller de capacitate standard pentru bagajul de cală având o greutate de doar aproximativ 2.3 kilograme.
Poți să găsești spre vânzare aici trollerul Lamonza Superlight.
Iar impresionant este că ajunge la această greutate având o construcție destul de robustă, personal apreciez mânerul care este solid. Am acasă acest model, însă de capacitate mai mare, model pe care îl folosim de mai bine de doi ani pentru momentele când plecăm în călătorii mai lungi. În orice caz, suntem super mulțumiți de raportul calitate-preț pentru această gamă, de aceea o recomandăm în topul nostru.
Unde mai pui că prețul este doar câteva sute de lei, e absolut ideal.
Roțile nu sunt neapărat cele mai silențioase, dar în orice caz este în regulă. Pe lângă roți bunicele, trollerul are avantajul că are întărituri pe marginile de la roți și de asemenea în locul roților din față care lipsesc la majoritatea trollerelor au fost puse niște stabilizatoare astfel încât trollerul poate să stea fix și în autobuzul de la terminal la avion. Dar hey, vă recomand mereu să țineți de bagaj 🙂
Lamonza Atlanta – Varianta cea mai ieftină de troller de la un brand cunoscut
În cazul în care toate variantele de trollere expuse anterior ți se par oarecum peste bugetul tău, sau nu poți investi chiar în acest moment într-un troller de calitate, s-ar putea ca la un raport calitate-preț să găsești modelul Lamonza Atlanta.
Dimensiunile trollerului sunt de 55x36x20 cm iar greutatea de 2.9 kilograme.
La fel ca modelele anterioare, și acest troller este din material textil. Partea bună este că deși este la preț mic, acest troller vine cu sistem de blocare a accesului în compartimentul principal interior.
De asemenea, pe lângă faptul că poate fi purtat ca un troller, are și un mâner lateral, pentru momentele când trebuie să urci trollerul pe scară și e mai comod să îl prinzi de lateral.
Un alt avantaj al trollerului este că fermoarul lateral îi permite o oarecare extindere a zonei.
Acest troller bagaj de mână de la Lamonza are două roți. În jurul roților există întărituri de plastic pentru durabilitate.
Trollerul este acceptat gratuit în limita a 7/10 kilograme și a încadrării în dimensiunile standard prin încărcătură la bordul avioanelor TAROM, Blue Air sau Wizz dar și a majorității altor companii aeriene care zboară din București sau România, mai puțin Ryanair, care din 15 ianuarie nu permite decât celor cu priority boarding urcarea la bord cu trolere.