Cea mai mare grevă de la Ryanair ar putea avea loc la sfârșitul acestei luni

Cea mai mare grevă a personalului de la Ryanair ar putea avea loc în ultima săptămână din luna septembrie, după spusele a mai multor organizații care s-au întâlnit vinerea aceasta la Roma.

Data ar urma să fie comunicată la o nouă întâlnire a organizațiilor echipajelor de cabină de la Bruxelles, joi.

Totuși, acțiuni individuale ale organizațiilor naționale ale angajaților Ryanair nu sunt excluse până la data grevei organizate de către aceste asociații ale piloților.

Posibilitatea grevei planează după ce vineri la Roma s-au întâlnit mai multe sindicate ale angajaților însoțitorilor de zbor Ryanair din Belgia, Spania, Portugalia, Italia și Olanda. La întâlnire au participat și reprezentanți ai piloților și al personalului de la sol.
Aviation24.be  relatează că însoțitorii de zbor ar fi nemulțumiți datorită întâlnirilor inutile cu șefii Ryanair care continuă să „ignore legislațiile naționale și europene”, conform acestora.

Solicitarea acestor organizații care reprezintă interesele angajaților Ryanair este una destul de simplă, și anume ca Ryanair să lucreze după legile naționale ale fiecărei țări unde aceștia au baze operaționale, nu după legislația irlandeză.

De asemenea, liderii uniunilor angajaților acuză compania de acțiuni intimidatorii împotriva celor care protestează.

În eventualitatea unei greve este foarte probabil ca zborurile operate de către Ryanair de pe bazele operaționale din țările în care se protestează spre România să fie anulate. Nu este exclus ca personal să fie relocat și de pe baze ale altor țări, așadar nu este o regulă ca perturbările de zbor să se limiteze doar la acele zboruri.

La ultima întâlnire a reprezentanților s-a lăsat cu greve

În primăvară/vară, după întâlnirile de la Madrid și Lisabona ale reprezentanților angajaților concluzia a fost într-o grevă de două zile ale însoțitorilor de zbor în Belgia, Spania și Portugalia și o zi de grevă în Italia.
Ulterior și piloții au protestat două săptămâni mai târziu în Belgia, Suedia, Irlanda, Germania și Olanda, ceea ce a afectat aproximativ 55.000 pasageri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *