Cea mai bună perioadă pentru a vizita Ierusalim

Dacă ți-ai propus să te numeri printre cei aproximativ 40 000 de români care vizitează Israelul în fiecare an pentru a merge la Mormântul Sfânt, Zidul Plângerii, Grădina Ghetsemani sau, pur simplu, pentru a te bucura de panoramele unui oraș superb, trebuie să iei în serios perioada în care îți vei programa vacanța.  

Israel este o țară cu un climat plăcut chiar și în timpul iernii, ceea ce înseamnă că este una dintre țările în care îți poți planifica o vacanță indiferent de anotimp. Cu toate astea, ar trebui să ai în vedere că în perioadele aprilie – mai, octombrie-noiembrie, vremea este cu mult mai blandă decât în restul anului și numărul turiștilor nu este foarte mare.  Ceea ce înseamnă că acestea sunt perioadele cele mai bune din an pentru vizitarea Ierusalimului. 

Copii jucându-se între zidurile vechiului oraș din Ierusalim la început de februarie
Copii jucându-se între zidurile vechiului oraș din Ierusalim la început de februarie

Cele mai bune luni pentru a vizita Israelul

 

Notă*: Volumul turismului este estimat pe baza de căutare de destinație interes interogare în piață de la Google și pe travel.usnews.com în 2015-2016. prețurile de cazare provin dintr-un eșantion din US News Cele mai bune hoteluri tarife prin 2015-2016.

Noi am fost în Ierusalim în februarie, însă ne-am cazat în Tel Aviv. Chiar dacă februarie pare a fi luna cu cele mai mici prețuri pentru hotel în Israel, trebuie să ții cont de faptul că nu este deloc ieftină cazarea în Israel.

Citește și  TAROM continuă zborurile spre Israel numai în regim special, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe

Vacanţa de primăvara în Ierusalim

După cum îți spuneam, primăvara este una dintre perioadele optime pentru a vizita Ierusalimul, pentru că acum se înregistrează cele mai confortabile temperaturi din an.  Perioadele aglomerate din timpul lunilor de primăvară le includ pe cele de pelerinaj: Paștele evreiesc (martie-aprilie, variază în funcție de an) și Paștele și Săptămâna Sfântă (în aprilie). De asemenea, perioada din jurul Zilei Ierusalimului este asaltată de turiști. Acum, valul mare de vizitatori induce creșterea prețurilor pentru cazare. Mai mult, chiar și la prețuri mari, îți va fi greu să găsești un loc în care să te cazezi. Dacă ai de gând (și cel mai probabil ai!) să vizitezi obiective turistice în astfel de perioade, obișnuiește-te cu ideea că vei avea de așteptat la cozi imense înainte de a intra.

Vacanţa de vară în Ierusalim

Vara este sezonul de vârf turistic al Ierusalimului, în ciuda temperaturilor toride din timpul zilei de 40-45 grade Celsius.  Vei găsi cazare, însă prețurile sunt mari, prin comparație cu alte luni ale anului. Dacă îți planifici să mergi la Marea Moartă, Fortăreața Masada sau Portul Eilat, sau să faci incursiuni în Deșertul Iudeei sau Negev, evită perioada 15 iunie – 15 septembrie când te poți simți sufocat de temperaturile foarte ridicate.  

Citește și  TAROM continuă zborurile spre Israel numai în regim special, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe

Vacanţa de toamnă în Ierusalim

Perioada de toamnă în Ierusalim este cu mult mai plăcută decât cea a verii. Temperaturile sunt plăcute, iar tarifele hoteliere sunt în general scăzute în această perioadă a anului. Spun „in general”, deoarece prețurile pot crește în timpul „Sărbătorii Corturilor” (Sukkot) și al altor perioade de sărbătoare.  

Vacanţa de iarnă în Ierusalim

Iarna este anotimpul în care vei găsi cele mai bune oferte la hoteluri, dar vremea poate fi foarte capricioasă. Adică, azi poate fi cald, mâine poate să plouă și să fie răcoare. În decembrie, ianuarie, februarie și până la începutul lunii martie, ploile, lapovița și ninsorile sunt condiții frecvențe.  De asemenea, temperatura din Ierusalim este cu câteva grade mai mică decât cea din zonele de coasta Mării Meditaraneene, adică foarte bine pot fi 10-12 grade în Tel Aviv iar în Ierusalim poate să ningă.

Precipitaţii medii in Ierusalim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *