Când low-costul te lasă la sute de kilometri de destinația finală: zborul Ryanair Londra – Salonic a aterizat la Timișoara

Datorită condițiilor meteo nefavorabile, zborul Ryanair Londra Luton – Salonic (Grecia) a aterizat vineri seara la Timișoara, potrivit Tion.ro.

Cum aeroportul de la Salonic continua să fie închis, Ryanair a decis să transporte pasagerii către destinația finală cu autocarele. Vorbim de un drum care în mod optimist ar dura undeva la 9 ore potrivit Google Maps, un drum care ar trebui să tranziteze și Serbia sau Macedonia/Bulgaria și de asemenea..ar fi putut fi alte variante, precum înnoptarea la Timișoara și continuarea către destinația finală, sau pur și simplu întoarcerea la Londra.

Din cei 182 pasageri, doar aproximativ 100 au acceptat transferul final spre Salonic cu autobuzele, restul pasagerilor rămânând la Timișoara.

Totul se termină cu bine, compania aeriană grecească Aegean planificând pentru sâmbătă la orele 14:00 un zbor pentru recuperarea pasagerilor rămași blocați la Timișoara și transportarea acestora la Salonic.

Din păcate nu este prima dată când compania irlandeză Ryanair aterizează pe aeroporturi îndepărtate de destinația finală și alege să transporte pasagerii cu autocarele către destinația finală. Întrebarea pe care mi-o pun este de ce Ryanair nu transportă pasagerii aceștia la Belgrad sau un aeroport deschis mai aproape de destinația finală.

Anul trecut, tot la Timișoara și tot cu Ryanair de la Londra, pasagerii cursei spre Plovdiv au primit același tratament, Guvernul bulgar până la urmă trimițând o aeronavă Airbus A319 pentru preluarea pasagerilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *