Calendarul zilelor libere în 2020 – un an ideal pentru călătorii

2020 se anunță un an mai bun pentru călătorii decât a fost 2019, chiar dacă este încă departe de un an ideal pentru a combina zilele libere legale cu concedii pentru a maximiza numărul de zile libere plătite de la stat sau din concediul fiecăruia.

Pentru a vă bucura de cele mai multe zile libere, vă recomand să vă plănuiți concediile în jurul Paștelui Ortodox, Zilei de 1 Mai sau în preajma Zilei de Sfântul Andrei și a Zilei Naționale. Astfel, combinat cu câteva alte zile libere luate prin concedii de odihnă vă puteți bucura de multe zile libere plătite legate împreună.

Calendar zile libere 2020 și în ce zile pică

1 Ianuarie 2020 – Prima zi a anului nou (miercuri)
2 Ianuarie 2020 – A doua zi a Anului Nou (joi)
24 Ianuarie 2020 – Unirea Principatelor (vineri)
17 Aprilie 2020 – Vinerea Mare (vineri)
18 Aprilie 2020 – Paștele Ortodox (duminică)
19 Aprilie 2020 – A doua zi de Paște (luni)
1 Mai 2020 – 1 Mai (vineri)
1 Iunie 2020 – Ziua Copilului (luni)
8 Iunie 2020 – Rusaliile (luni)
15 August 2020 – Adormirea Maicii Domunului (duminică)
30 Noiembrie 2020 – Sfântul Andrei, protectorul României (luni)
1 Decembrie 2020 – Ziua Națională a României (marți)
25 Decembrie 2020 – Prima zi de Crăciun (vineri)

Multe zile libere legale pică vineri sau luni

Din fericire, o mulțime dintre zilele libere din 2020 de la stat pică în zile de vineri sau luni, așadar veți putea avea câteva weekenduri prelungite sănătoase în 2020. Practic, 2020 vine cu 11 zile libere legale în timpul săptămânii.

Asta totuși înseamnă că bugetarii vor avea probabil mai puține zile libere, știindu-se faptul că bugetarii au tot primit în ultimii ani zile libere suplimentare pentru a se crea calupuri mai mari de punți de zile libere.

Începând din 2021 și ziua de Mărțișor sărbătorită în 1 Martie ar putea deveni Zi liberă legală. Anul acesta, dacă s-ar aproba, ar pica într-o zi de duminică, deci nu ar conta pentru foarte multă lume.

Cumpără și planifică din timp vacanțele

O dată ce ai aprobat concediul pentru perioada ta ideală, cumpără biletele de avion cât mai din timp pentru a te bucura de cele mai bune prețuri. Statistic vorbind, cele mai ieftine bilete de avion se găsesc atunci când rezervi cu mult timp înainte, mai ales la companiile aeriene de tip low-cost.

Dacă ești în lipsă de inspirație pentru următoarea vacanță, printre locațiile în vogă din Europa pentru city-break-uri în 2020 recomandăm Istanbul, Amsterdam, Lisabona sau Budapesta.

De asemenea destinații mai exotice precum Iordania se bucură de popularitate din ce în ce mai mare, așadar e o idee bună vizitarea acestor locuri înainte de vizitarea lor de către o mulțime deturiști. O altă destinație exotică interesantă și relativ aproape ar putea fi Egipt sau Maroc, deși spre Maroc nu zboară direct din România nici o companie aeriană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *