Calatorii gratuite cu Uber – alternativa la taxi in Bucuresti

Sa tot fi trecut vreo 4 luni de cand s-a lansat Uber in Bucuresti prin serviciul de ridesharing UberX. Eu l-am folosit de cateva ori, diferenta principala fata de taxi-uri fiind ca masinile sunt mult mai curate, soferii mai seriosi insa aspectul negativ este dat de faptul ca probabil soferii nu sunt profesionisti. De asemenea, un lucru fain este ca fiecare sofer are un rating si de asemenea si soferul ofera pasagerului rating. Pentru ca la ce povesti am auzit si de la taximetristi despre multi calatori, este ceva de groaza. Asa ca, civilizatia in transport, impusa prin numar de stele atat pentru ofertant cat si pentru solicitant este o metoda de filtrare excelenta pentru calitatea serviciilor oferite.

Pretul calatoriilor este cam tot ca la taxi, 1.39 pe kilometru, insa mai exista o suma mica fixa pentru fiecare minut in timpul calatoriei. Cam tot acolo ajungi, poate chiar mai ieftin – pentru ca la serviciul Uber nu exista notiunea de bacsis. Plus de asta, tranzactiile se desfasoara automat, la inscriere completezi cu cardul tau de pe care Uber sa isi ia banii dupa fiecare calatorie. Este elegant, chitanta o primesti si pe email si Uber.com si in aplicatia de mobile exista si un istoric al calatoriilor tale.

Acum, am ceva pentru voi: CURSE GRATUITE. Daca te inscrii pe uber folosind acest linkvei primi prima cursa gratuita, in limita a 30 lei! Asta ar trebui sa fie suficient pentru o cursa aproape dintr-un capat al Bucurestiului in celalalt!

Plus de asta, cu contul Uber Bucuresti poti sa folosesti serviciul in toate orasele in care acesta este disponibil – iar UberX este disponibil in mai bine de 100 orase, la preturi variate.

Eu am calatorit cu ei pana acum de 5 ori, acum masinile au variant de la Fiat Panda si pana la Volksvawagen Passat. Se mai intalnesc si Loganuri din cate am inteles de la prieteni, insa exista o conditie ca masina sa nu fie mai veche de nu stiu cati ani. Folosesc in continuare in paralel si taxi-urile, locuind mai spre marginea Bucurestiului estimatul de timp de la Uber mereu este foarte mare, plus de asta, de fiecare data cand afisa 8 minute in realitate a durat mult mai mult, insa cred ca si aici e o chestiune de timp, pana vor fi mai multi soferi inscrisi pe Uber.
Acum, se poate inscrie oricine si ca sofer pe Uber, trebuie indeplinite cateva conditii, atat ca sofer, cat si ca masina pusa la dispozitie. Am inteles ca se ofera un smartphone gratuit si pentru soferi.. Focusul este pe atragerea soferilor probabil acum, iar ca definitie a serviciului de ride sharing, practic se bazeaza pe faptul ca oamenii cand ies de la munca si merg spre casa mai iau pe cineva sa lase pe drum..ca multi soferi de fapt fac din Uber un job este partea a doua si de aici si multele stiri cu acest serviciu. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *