Călătorii spre Statele Unite din 8 țări nu au voie să își ia laptopul în bagajul de mână

Trump se pare că nu se joacă cu restricțiile de călătorie aplicate călătorilor din țările musulmane. Pasagerii care călătoresc din și prin 8 țări preponderent musulmane nu mai au dreptul să își ia laptopurile, tabletele sau alte echipamente electronice mai mari decât un telefon în bagajul de mână – aceștia având obligația de a le pune în bagajul de cală.

Mai mult decât atât, regula se aplică de exemplu și celor care călătoresc cu escală prin aceste țări, un lucru frecvent pentru pasagerii români – de vreme ce nu avem niciun zbor direct care să conecteze România de vreo destinație în America de Nord.

Noua regulă impusă de Președinția SUA va intra în vigoare începând de joi și va afecta călătorii care călătoresc din sau prin următoarele aeroporturi pentru destinația finală din Statele Unite:

  • Queen Alia International Airport (AMM)
  • Cairo International Airport (CAI)
  • Istanbul Ataturk International Airport (IST)
  • King Abdul-Aziz International Airport (JED)
  • King Khalid International Airport (RUH)
  • Kuwait International Airport (KWI)
  • Mohammed V Airport (CMN)
  • Hamad International Airport (DOH)
  • Dubai International Airport (DXB)
  • Abu Dhabi International Airport (AUH)

Cu bold am marcat aeroporturile spre care se mai zboară spre Statele Unite din România, uneori. Probabil cei mai afectați vor fi românii care vor zbura spre Statele Unite ale Americii prin Istanbul, fiind un număr semnificativ de pasageri care aleg această companie aeriană pe destinații din America de Nord.

Cu siguranță noile reguli îi vor afecta pe pasageri, personal recomand mereu ca echipamentele electronice de exemplu să le iei în bagajul de mână, pentru a nu risca deteriorarea acestora. Plasarea unui aparat foto DSLR sau a unui laptop pentru mine pur și simplu nu este o opțiune în bagajul de cală.

Măsura va afecta companii aeriene precum Etihad, Emirates, Qatar Airways, Turkish Airlines, Royal Jordanian și alte companii din țări musulmane care zboară spre Statele Unite. Măsura afectează aproximativ 50 zboruri zilnice operate de pe cele 10 aeroporturi.

Oficial restricția care se aplică echipamentelor electronice de pe aceste aeroporturi se aplică pentru că teroriștii ar putea găsi metode prin care să introducă materiale explozive mascate în echipamente electronice.

Excepetate de la aceste reguli de securitate par a fi doar telefoanele mobile și dispozitivele medicale. În această idee, pare că nici măcar un Kindle sau alt ebook reader nu poate fi adus la bord.

Cred că concurența celor de la Etihad/Qatar/Emirates din Europa și din Statele Unite își cam freacă mâinile de bucurie datorită acestei restricții care iau din confortul pasagerilor.

În altă ordine de idei, pare că măsura nu afectează pasagerii care călătoresc din Statele Unite spre aceste destinații.

Mai mult decât atât, cum au remarcat editorii TechCrunch – pasagerii nu au voie să își pună de exemplu în bagajul de cală baterii de tip Litiu-Ion, ori majoritatea dispozitivelor electronice folosesc acumulatoare de acest tip. Cum afectează această nouă măsură transportul laptopurilor?

Mai multe detalii aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *