Ca în vremurile bune – 15.4 milioane de pasageri pe zborurile Ryanair în mai 2022

15.4 milioane de pasageri au călătorit pe zborurile companiei low-cost irlandeze Ryanair în luna mai a anului 2022.
Gradul de încărcare sau procentajul de scaune ocupate de pe toate zborurile a ajuns în luna mai a fost la 92%, ca în vremurile bune dinainte de pandemie.

Dacă în luna mai a anului 2021 numărul de pasageri pe zborurile Ryanair a fost doar de 1.8 milioane, în luna mai a anului 2022 deja putem spune că valorile de trafic s-au întors la normal, urmând să crească din nou pe perioada verii 2022.

Este de așteptat ca în vara aceasta călătoriile cu avionul să fie motorul creșterii din turism.

În ultimele 12 luni, Ryanair a transportat pe toate zborurile sale peste 123.9 milioane de pasageri cu un grad de încărcare mediu de 84%. În precedentele 12 luni, cu pandemia de COVID la cotele cele mai ridicate, valoarea de trafic a fost de doar 30.2 milioane de pasageri, cu un factor de încărcare de 72%.

De altfel, este de punctat și faptul că valorile de trafic din ultimele luni au fost afectate și de situația războiului declanșat de Rusia în Ucraina, Ryanair având o prezență pe aeroporturile din Ucraina.

Din România, compania low-cost irlandeză Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa, are la vânzare zboruri de pe aeroporturile din București (Otopeni), Timișoara, Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu și Suceava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *