Bucurestiul este cea mai ieftina destinatie pentru city-break-uri in Europa dupa un top al britanicilor

Un top realizat de catre publicatia britanica Daily Mail plaseaza Bucurestiul pe primul loc din Europa in ceea ce priveste cat de ieftin este sa faci un city-break. Cu un pret de doar 172 Lire pentru un city-break care include o noapte de cazare la un hotel de 5 stele, o masa in oras cu o sticla de vin pentru doua persoane si transport in comun dar si un sofer privat pentru o zi, Bucurestiul devanseaza orase precum Sofia, Budapesta sau Istanbul.

Cele mai scumpe orase din Europa pentru un city-break sunt cele din Elvetia, Geneva si Zurich in acelasi sistem de calcul ajungand la un cost pentru doua persoane la aproape 700 lire, adica de 4 ori mai scump decat Bucurestiul.

 

Trecand peste astea, nu este de mirare de ce noua romanilor ni se pare calatoria scumpa, avand in vedere ca suntem obisnuiti acasa cu cele mai mici preturi pentru cazare. Comparatia britanicilor merge atat de departe incat spune ca Bucurestiul este un oras mai ieftin decat Bangkok sau Manila, din Asia de Sud Est – greu de crezut daca excludem costul transportului.

Cu toate aceste clasamente care dau Bucurestiul atat de ieftin totusi nu pare ca destinatia sa atraga intr-atat de multi turisti pe cat am avea potential ca tara. Pacat ca nu se aude acolo sus.

Foto:
Muzeul George Enescu / Flickr Jaime Silva, licenta Creative Commons

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *